Göteborgs Konserthus Symphonie espagnole

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Eun Sun Kim dirigent, Philippe Graffin violin.

Speltid ca: 1 t 28 min ingen paus Scen: Stora salen
420 kr Student 100 kr Grupprabatt 30 kr/biljett (minst 15 personer)

Evenemanget har ägt rum

”One hit wonder”. Det kallar vi artister som haft en hit och sedan glömts bort. Fransmannen Édouard Lalo hör dit – det enda av hans verk som överlevt är Symphonie espagnole, den klatschiga violinkonserten som på 1870-talet slog igenom med dunder och brak och placerade sig högst på topplistan. 

Heifetz och Oistrakh hade den på repertoaren och det har också fransmannen Philippe Graffin som med elegans och silkeslen ton kan ge konserten ett ytterligare lyft. Som kontrast till den spanska eldigheten kommer suset från Lei Feng Johanssons  Swedish Forest, Symfonikernas beställningsverk som nu klingar för absolut första gången.

Tidigare utannonserade dirigenten Joana Carneiro har ställt in sin medverkan av medicinska skäl.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion en timme innan konsertstart med musiker från Symfonikerna.

Ges även som Drive-in-konsert den 23 november

Under andra hälften av konserten den 23 november (kl 20.00-21.30) står sju nya lyxbilar i Volvos 90-serie parkerade på Götaplatsen. Välkommen att ta plats i bilarna och lyssna på konserten i livesändning från Stora salen i världens främsta ljudsystem från Bowers & Wilkins, med det specialutvecklade ”Konserthusläget”.

Konserthusläget har utvecklats som en spegling av akustiken i Stora salen i Konserthuset, där ljudbilden konstruerats utifrån en detaljerad akustisk karta över salen som sedan finjusteras av ljudtekniker från Volvo och Bowers & Wilkins med hjälp av programvaran Dirac Unison. Enligt recensenten Lasse Svendsen på Ljud & Bild en av de bästa skräddarsydda anläggningarna han någonsin har hört.

ProgramPaus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang