Göteborgs Konserthus Kärleksförklaring till universum

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset presenterar Systrarna Sahin, turkiska aleviter som tror på humanism och dyrkar naturen. Bonus: Doppoo Band Kvinnoensemble!

Speltid ca: 1 t 10 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
150 kr

Evenemanget har ägt rum

Systrarna Sahin framför ålderdomlig andlig musik från Dersim. De är aleviter, en livsåskådning i Turkiet som tror på humanism och dyrkar naturen. Hos dem är människan sin egen gud och kärleken är en religion som uppfinner sina egna profeter. Deras rytmiska musicerande är en kärleksförklaring till hela universum. Förband: Doppoo Band Kvinnoensemble!

Systrarna Berrin, Rojda, Helin och Gün Sahin har spelat tillsammans sedan de var barn. De har gjort många liveframträdanden på den svenska världsmusik-scenen och är ursprungligen från Dersim, Turkiet. Förutom att spela tillsammans gör de också egna musikprojekt, bland annat gjorde Berrin succé förra hösten i Peter Oscarssons teateruppsättning av Utvandrarna.

Förbandet Doppoo Band Kvinnoensemble börjar spela kl 18.00. Bandet leds av Mojgan Abolfathi – en ung iransk mångsidig trumslagare som här spelar tillsammans med några av de vassaste unga kvinnliga musikerna i dagens Iran. Musiken är rytmisk och energisk i högt tempo med en blandning av olika iranska folkmusikarter.

Konserten ingår i festivalen FeminEast som gästar Göteborgs Konserthus den 15-17 december.

Världen i Konserthuset

Under vinjetten Världen i Konserthuset samlas konserter med artister från när och fjärran. Här ett smakprov på artister som gästar oss säsongen 2017-2018:

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter