Göteborgs Konserthus The Groove Extension griper tag

Kraftfullt och mörkt bluesigt med Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren, förstärkta av Bror Gunnar Jansson, Stina Jansson, Tommy Kotter, Vanessa Liftig och Emma Augustsson!

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

The Groove bjuder på kraftfull, svängig, lyrisk och mörk bluesig musik med Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren. Extension innebär att trion förstärks med Bror Gunnar Jansson, Stina Jansson, Tommy Kotter, Vanessa Liftig och Emma Augustsson. Tillsammans smälter de samman ord och ton till något helt nytt, helt klart oemotståndligt.

I grund och botten bjuder The Groove Extension på hårdsvängande jazz och en gnutta blues – men med plats för tonsatt poesi eller spoken word om det dagsaktuella. Det är energirik musik med rötterna i Coltrane, Rollins och Ellington som inte räds rak frihet, öppna improvisationer eller det lyriska. Men också dikter av klassiker som Nils Ferlin och Kent Andersson och talade ord om det alarmerande världsläget och den accelererande klimatkrisen. Tillsammans bjuder The Groove Extension på en upplevelse som tar tag och lever kvar.

Åtta streckgubbar spelar olika instrument.

Provlyssna

Medverkande

Björn Cedergren saxofoner/klarinetter

Kjell Jansson kontrabas

Anders Kjellberg trummor

Bror Gunnar Jansson sång/tenorsaxofon/gitarr

Stina Jansson violin/sång

Tommy Kotter piano

Vanessa Liftig lyrik/sång

Emma Augustsson cello/sång

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Rymden – jazztrio utan gränser
5 sep 19.30

En totalupplevelse av ljud, bild och film med pianisten Bugge Wesseltoft, basisten Dan Berglund och trumslagaren Magnus Öström - modern jazz, Bach, filmmusik och rock färgat av nordiskt vemod.

Läs mer
Malene Mortensen – mer än jazz
17 okt 19.30

Medryckande och underhållande med danska sångerskan som samarbetat med jazzstorheteter som Chris Potter, Mike Stern och Niels Henning Ørsted Pedersen.

Läs mer
Tim Ries på egen hand
6 feb 19.30

Modern jazz med touch av latin och flamenco med supersaxofonisten Tim Ries från New York.

Läs mer
Nytt kapitel för Chapter Two
20 mar 19.30

Fingertoppskänsla och gränslös kärlek till jazz, soul och pop med Nils Landgren och Johan Norberg.

Läs mer
Johan Lindström visar vägen
29 maj 19.30

Han är känd från bland annat jazzprojektet Tonbruket. Här står gitarristen Johan Lindström i spetsen för sin egen stjärnspäckade septett, redo att bryta ny terräng.

Läs mer