Göteborgs Konserthus The Groove Extension griper tag

Kraftfullt och mörkt bluesigt med Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren, förstärkta av Bror Gunnar Jansson, Stina Jansson, Tommy Kotter, Vanessa Liftig och Emma Augustsson!

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

The Groove bjuder på kraftfull, svängig, lyrisk och mörk bluesig musik med Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren. Extension innebär att trion förstärks med Bror Gunnar Jansson, Stina Jansson, Tommy Kotter, Vanessa Liftig och Emma Augustsson. I olika typer av grupperingar smälter de samman ord och ton till något helt nytt, ett oemotståndligt spektrum av klanger och ljudbilder.

I grund och botten bjuder The Groove Extension på hårdsvängande jazz och en gnutta blues – men med plats för öppna improvisationer, tonsatt poesi eller spoken word om det dagsaktuella. Det är energirik musik med rötterna i Coltrane, Rollins och Ellington som inte räds rak frihet eller det lyriska. Men också dikter av klassiker som Nils Ferlin, Hans Alfredsson/Tage Danielsson och Kent Andersson, och talade ord om det alarmerande världsläget och den accelererande klimatkrisen.

Tillsammans bjuder The Groove Extension på i huvudsak musik från gruppens två senaste album The Groove Extension och The Groove Extension II med musik av Kjell Jansson. En upplevelse som tar tag och lever kvar.

Konserten tillägnas alla som engagerar sig för miljö, rättvisa och mänskliga rättigheter.

Provlyssna

Åtta streckgubbar spelar olika instrument.

Medverkande

Björn Cedergren saxofoner/klarinetter

Kjell Jansson kontrabas

Anders Kjellberg trummor

Bror Gunnar Jansson sång/tenorsaxofon/gitarr

Stina Jansson violin/sång

Tommy Kotter piano

Vanessa Liftig lyrik/sång

Emma Augustsson cello/sång

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Malene Mortensen – mer än jazz
17 okt 19.30

Medryckande och underhållande med danska sångerskan som samarbetat med jazzstorheteter som Chris Potter, Mike Stern och Niels Henning Ørsted Pedersen.

Köp biljetter
Tim Ries på egen hand
6 feb 19.30

Modern jazz med touch av latin och flamenco med supersaxofonisten Tim Ries från New York.

Köp biljetter
Nytt kapitel för Chapter Two
20 mar 19.30

Fingertoppskänsla och gränslös kärlek till jazz, soul och pop med Nils Landgren och Johan Norberg.

Köp biljetter
Johan Lindström visar vägen
29 maj 19.30

Han är känd från bland annat jazzprojektet Tonbruket. Här står gitarristen Johan Lindström i spetsen för sin egen stjärnspäckade septett, redo att bryta ny terräng.

Köp biljetter