Göteborgs Konserthus The Groove Extension griper tag

Evenemanget har ägt rum. Kraftfullt och mörkt bluesigt med Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren, förstärkta av Bror Gunnar Jansson, Stina Jansson, Tommy Kotter, Vanessa Liftig och Emma Augustsson!

Speltid ca: 2 t 15 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

Evenemanget har ägt rum

The Groove bjuder på kraftfull, svängig, lyrisk och mörk bluesig musik med Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren. Extension innebär att trion förstärks med Bror Gunnar Jansson, Stina Jansson, Tommy Kotter, Vanessa Liftig och Emma Augustsson. I olika typer av grupperingar smälter de samman ord och ton till något helt nytt, ett oemotståndligt spektrum av klanger och ljudbilder.

I grund och botten bjuder The Groove Extension på hårdsvängande jazz och en gnutta blues – men med plats för öppna improvisationer, tonsatt poesi eller spoken word om det dagsaktuella. Det är energirik musik med rötterna i Coltrane, Rollins och Ellington som inte räds rak frihet eller det lyriska. Men också dikter av klassiker som Nils Ferlin, Hans Alfredsson/Tage Danielsson och Kent Andersson, och talade ord om det alarmerande världsläget och den accelererande klimatkrisen.

Tillsammans bjuder The Groove Extension på i huvudsak musik från gruppens två senaste album The Groove Extension och The Groove Extension II med musik av Kjell Jansson. En upplevelse som tar tag och lever kvar.

Konserten tillägnas alla som engagerar sig för miljö, rättvisa och mänskliga rättigheter.

Provlyssna

Åtta streckgubbar spelar olika instrument.

Medverkande

Björn Cedergren saxofoner/klarinetter

Kjell Jansson kontrabas

Anders Kjellberg trummor

Bror Gunnar Jansson sång/tenorsaxofon/gitarr

Stina Jansson violin/sång

Tommy Kotter piano

Vanessa Liftig lyrik/sång

Emma Augustsson cello/sång

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2022-2023 The Groove: Det handlar om kemi

Det finns ett egenvärde i att betona och lyfta fram skillnaderna.

Spelglädje med Marius Neset
6 feb 19.30

Lekfullt och intrikat med en av Europas hetaste unga jazzmusiker och nya kvartetten NEXT! Tidigare utannonserade Tim Ries har ställt in sin turné och konserten gästas istället av saxofonisten Marius Neset med band.

Köp biljetter
Nytt kapitel för Chapter Two
20 mar 19.30

Fingertoppskänsla och gränslös kärlek till jazz, soul och pop med Nils Landgren och Johan Norberg.

Utsålt!
Utsålt!
Johan Lindström visar vägen
29 maj 19.30

Han är känd från bland annat jazzprojektet Tonbruket. Här står gitarristen Johan Lindström i spetsen för sin egen stjärnspäckade septett, redo att bryta ny terräng.

Köp biljetter