Göteborgs Konserthus Tinariwen

Evenemanget har ägt rum. Som en ökenbris sveper musiken fram i det nomadiska universum som kännetecknar ökenbluesbandet från Mali.

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr

Evenemanget har ägt rum

Grammy-belönade ökenbluesbandet från Mali landar i Göteborg med sitt nionde album i bagaget. Musiken sveper fram som en ökenbris i det nomadiska universum som blivit bandets kännetecken.

Skivan med titeln Amadjar utsågs till ”global album of the month” av The Guardian när den gavs ut i september 2019.

Tinariwen bildades i ett flyktingläger i Libyen i slutet av 1970-talet men återvände till norra Mali när striderna upphört. Sedan dess har bandets karriär kantats av framgångar. Förutom sin egna plattor har gruppen också samarbetat med artister som Bono, Robert Plant och Carlos Santana. Musik man inte kan sitta still till!

Eller som Göteborgs-Posten beskriver det: ”Musik invirad i ett oemotståndligt, indigofärgat paket av nomadisk, rebellisk rock’n roll med suggestivt monotona rytmer, djupblå melodier och sånger som andas djup saknad men också positiv ilska och energi.”

30% rabatt för abonnenter

Du som är abonnent i Göteborgs Konserthus säsongen 2019-2020 har 30% rabatt på ordinarie biljettpris. Boka via din webbprofil, där du även hittar fler förmånliga erbjudanden.

En del av Världen i Konserthuset

Under vinjetten Världen i Konserthuset hittar du konserter med artister från när och fjärran. Traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer som sjuder av energi! Missa inte heller abonnemanget Världen i Konserthuset – fyra handplockade fredagskonserter med 30% rabatt per konsert och ännu fler fina förmåner.

Medverkande

Ibrahim Ag Alhabib

Hassan Ag Touhami

Abdallah Ag Alhousseyni

Eyadou Ag Leche

Said Ag Ayad

Elaga Ag Hamid

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang