Göteborgs Konserthus Trio Da Kali från Mali

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset: Trollbindande rytmer med briljanta musiker från Mande-kulturen.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Afrikanska Trio Da Kali består av tre briljanta musiker från Mande-kulturen i södra Mali. Med röst, balafon och bas-ngoni brinner Trio Da Kali för att utveckla och lyfta fram en traditionell och försummad repertoar. DJ Said spelar i foajén före konserten, serveringen öppnar kl 18.30. 

Hawa Kassé Mady Diabaté, dotter till den legendariska sångaren Kassé Mady Diabaté, är trions sångare. Med sin rika, uttrycksfulla röst och naturliga vibrato har hon jämförts med Mahalia Jackson, USAs stora gospelsångare.

Trions kapellmästare är mäster-balafonisten Lassana Diabaté. Han är en av Malis mest häpnadsväckande musiker och har spelat med många av Västafrikas främsta artister. Den yngste medlemmen av Trio är bas-ngoni-spelaren Mamadou Kouyaté, son till den världsberömda och Grammy-nominerade ngoni-spelaren Bassekou Kouyaté.

Trio Da Kali möttes vid ett samarbetsprojekt med Kronoskvartetten som kvartettens violinist David Harrington kallade ”ett av de vackraste samarbeten Kronos har haft under sina första 40 år”.

Trio Da Kali har framträtt på några av världens mest prestigefyllda arenor: Royal Albert Hall, Theater de la Ville och Royal Festival Hall.

Ersätter Kodjovi Kush & The Afrospot All Stars

På grund av sjukdom har tidigare utannonserade konserten med Kodjovi Kush & The Afrospot All Stars ställts in. Köpt biljett gäller istället till denna konsert med Trio Da Kali. Kontakta biljettkontoret om du har frågor: 031-7265300, biljett@gso.se

Förevent 6 mars kl 18.30

Veckan innan konserten peppar vi med ett förevent på Kvibergs marknad tillsammans med föreningen Honjo Kulturexport och Possibilitas.
Läs mer i eventet på facebook!

Medverkande

Hawa Kassé Mady Diabaté sång

Mamadou Diabaté ngoni

Lassana Mamadou Kouyaté balafon

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter