Göteborgs Konserthus Uruppförande med Peter Eötvös

Evenemanget har ägt rum. Kvällens program bildar en vacker östeuropeisk exposé med Gageego!, sjungande Noh-aktrisen Ryoko Aoki och dirigerande tonsättaren Peter Eötvös.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
170-220 kr Student 85-110 kr

Evenemanget har ägt rum

Kvällens program bildar en vacker östeuropeisk exposé: från Ligeti via Eötvös till den i Belgrad födde svenska tonsättaren Djuro Zivkovics Grawemeyerbelönade On the Guarding of the Heart. 

En av Gageego!s mest kära gäster är tonsättaren och dirigenten Peter Eötvös. Denna konsert blir del av hans 75-årsfirande som görs i samarbete med Göteborgs Symfoniker. Vi får oss till livs dels ett helt nytt verk skrivet för Gageego! och sångerskan/Noh-aktrisen Ryoko Aoki.

Moderna kammarensemblen Gageego! beger sig ut på jakt efter nutida länkar säsongen 2018-2019. Som utgångspunkt befinner sig tonsättare som ensemblen sedan länge önskat framföra och favoritkomponister. Utifrån dessa gageegoikoner har ensemblen sökt, spårat och nosat (googlat!) sig fram till de olika tonsättarnas respektive prägling på en musikvärld och efterkommande tonsättare. Den som söker finner, den som lyssnar drömmer…

Med rötterna i den japanska teatertraditionen

Kvällens solist Ryoko Aoki har rötterna i den japanska teatertraditionen Noh, som har framförts sedan 1300-talet. Noh känns igen genom sina strikt kodifierade rörelsemönster, som oftast är långsamma och sparsmakade, den mässande dialogen och användandet av masker.

Tonsättarsamtal

Missa inte tonsättarsamtalet en timme före konsertstart då musiker ur ensemblen pratar med någon av kvällens tonsättare. Alla frågor är välkomna. Också från publiken.

Mer musik av nutida kompositörer

Att höra musiken som skapats i vår samtid är något alldeles extra. Säsongen 2018-2019 bjuder på flera fina tillfällen till möten med verk komponerade av tonsättare som är verksamma här och nu.

Program

Zivkovic On the Guarding of the Heart 19 min


Paus 25 minMedverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2018-2019 Peter Eötvös kommer till stan

Skriver stark musik om Medelhavets flyktingar och Baskiens traditioner

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang