Göteborgs Konserthus Vänner och kolleger: Sibelius och Nielsen

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Anu Komsi sopran

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

Upplev två nordiska giganter – Jean Sibelius och Carl Nielsen. I den symfoniska fantasin Pohjolas dotter gestaltar Sibelius Väinämöinens möte med en vacker spinnerska medan Nielsen skildrar musikens och livets kraft i fjärde symfonin. I Magnus Lindbergs Accused ger sopranen Anu Komsi röst åt förhörda personer under franska revolutionen, i dåvarande DDR och dagens USA.

Sibelius har laddat sin musikaliska fantasi Pohjolas dotter med massor av intensitet och starka färger, välmatchade med klangerna hos Göteborgs Symfoniker.

Carl Nielsen skrev sin fjärde symfoni i skuggan av första världskriget. Känsloladdad utåtriktad musik som kretsar kring livet och vad det är att vara människa. Som motto för symfonin skrev Carl Nielsen: ”Musik är liv och som sådant outsläckligt”. Han kallade den också ”Det uudslukkelige”.

Mer finskt blir det med Magnus Lindbergs Accused för sopran och orkester med texter från tre omvälvande förhörsprotokoll. Accused är Göteborgs Symfonikers sambeställningsverk.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

ProgramPaus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2019-2020 En karismatisk ledartrio

Symfonikernas dirigenter svarar på våra frågor

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter