Göteborgs Konserthus Vårkonsert

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Dalia Stasevska Dirigent, Justyna Jara Violin

Speltid ca: 1 t 15 min ingen paus Scen: Stora salen
420 kr Student 100 kr Grupprabatt 30 kr/biljett (minst 15 personer)

Evenemanget har ägt rum

Så spelas våren in på bästa sätt: med Stenhammars två romanser för violin och orkester utförda av Symfonikernas andre konsertmästare Justyna Jara. Hon har på Podiet sällskap av Dalia Stasevska, ännu en av de många begåvade, unga finska dirigenterna, som tar med publiken på en svängom i Danser från Galánta och hyllar våren med Näktergalens sång.

Det har blivit en tradition med Göteborgs Symfonikers vårkonsert i maj, en timslång konsert utan paus med stämningsfull och dansant musik. I år inleds den med Danser från Galánta av den ungerske kompositören Zoltan Kodály som på 1930-talet fängslades av den romska verbunkos-musiken, en musikstil snarlik csárdás som är härligt svepande och rytmisk.

Stenhammars Två sentimentala romanser är ljuva stycken för violin och orkester som väcker förhoppningar om sommar och sol. Konserten avslutas med Näktergalens sång, Stravinskys både dramatiska och finstämda skildring av Kejsaren av Kina som efter sjukdom räddas till livet av näktergalens underbara sång.

Program

Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter