Göteborgs Konserthus Världen i Konserthuset: Göksel

Evenemanget har ägt rum. Kärlekssångernas drottning från Turkiet - den enda som kan trösta när hjärtat gråter.

Scen: Stenhammarsalen
130 kr

Evenemanget har ägt rum

Hon kallas för de smärtsamma kärlekssångernas drottning i hemlandet Turkiet. Till journalister brukar Göksel förklara att hon bara sjunger om sitt liv. Att hjärtat är hennes vägvisare och kärleken hennes drog är väldigt tydligt i hennes låttexter.

Under vinjetten Världen i Konserthuset samlas konserter fullproppade med härlig musikglädje från olika delar av världen. Med sin korta pagefrisyr påminner Turkiska Göksel om den franska skådespelerskan Jeanne Moreau i filmen La Notte (1961). En medvetet vald look som avslöjar hennes fäbless för den epoken i allmänhet och kvinnorna i Federico Fellinis filmer i synnerhet.

Göksels fans älskar henne för hennes distinkta röst och retrostil. De vet att Göksels musik är det enda som kan trösta när hjärtat gråter.

1992 inledde Göksel sin karriär som bakgrundssångare till ingen mindre än Sezen Aksu, en av Turkiets största artister. Göksel gav ut sitt första album 1997 och har sedan dess släppt totalt tio album.

Konserten är en del av Riksteaterns Decemberfestival, där också bosniska Plavi Orkestar gästar Göteborgs Konserthus och Kiosk – den iranska undergroundscenens rockpionjärer – spelar på Stora Teatern.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter