Göteborgs Konserthus Världen i Konserthuset: Mohsen Namjoo

Evenemanget har ägt rum. "Irans Bob Dylan" blandar klassisk persisk poesi, rock, blues och jazz.

Speltid ca: 3 t inkl paus Scen: Stora salen
320 kr Student 150 kr

Evenemanget har ägt rum

Namjoo är verksam som sångare, kompositör, musikvetare och setar-spelare (ett traditionellt persiskt lutinstrument). Namjoos musik och texter är mycket känslosamma, och hans stil blandar klassisk persisk poesi – med inspiration från exempelvis Hafez, Rumi och Saadi – med västerländska inflytanden från rock, blues och jazz.

Texterna speglar bland annat den frustration och uppgivenhet som många unga iranier upplever i vår tid. 2006 dömdes Namjoo i sin frånvaro till fem års fängelse i en islamisk domstol för att ha ”förlöjligat” en viss sura i Koranen (Ash-Shams). Numera bor Namjoo i New York i USA och även verksam som musikprofessor vid Standford University.

Konserten är en del av Riksteaterns temasatsning Voices of Change‚ som lyfter fram artister från hela världen som verkar för positiv förändring genom sitt konstnärskap; röster som inte kan göra sig hörda i hemlandet utan att riskera att fängslas för det de uttrycker.

Studentpriset gäller läktarplats.

Världen i Konserthuset

Under vinjetten Världen i Konserthuset samlas konserter med artister från när och fjärran. Här ett smakprov på artister som gästar oss säsongen 2017-2018:

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang