Göteborgs Konserthus Rytmer från Mali

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset presenterar sköna rytmer med sångaren Habib Koite och Ngoni-mästaren Bassekou Kouyate.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
295 kr

Evenemanget har ägt rum

Från Mali kommer Habib Koite & Bassekou Kouyate som spelar gitarr och stränginstrumentet ngoni med sköna rytmer. Lägg därtill Habib Koites personliga sång, som också fångat en jättepublik på David Lettermans show, samt ett band med osviklig känsla för groove och du får garanterat en oförglömlig kväll.

Habib Koite & Bassekou Kouyate har spelat tillsammans sedan de möttes i Tourmani Diabete’s Symmetric Orchestra på 1980-talet. Med tiden har båda artisterna blivit mycket framgångsrika på egen hand och räknas nu in i bland gräddan av Afrikas musiker. De har inspirerat publiken på internationella festivaler och i prestigefyllda konserthallar världen över.

Nu är det äntligen dags för dem att uppfylla sin dröm: en turné med en blandning av sina tophits och nya specialskrivna låtar för att visa publiken över hela världen hur malansk musik kan låta. Med sig har de ytterligare fem fantastiska maliska musiker.

Habib Koite har examen från Bamako National Institute of Arts och bildade ett par år senare sitt band Bamada. Namnet ” Bamada ” är ett smeknamn för invånarna i Malis huvudstad Bamako, och ordet betyder ungefär ” i krokodilens mun”. Han förenar olika stilar och skapar ett slags all-malisk musik.

Bassekou Kouyate är en av de verkliga mästarna på Ngoni, en gammal traditionell luta som finns i hela västra Afrika. Han har samarbetat med många musiker både i och utanför Mali så som Ali Farka Toure, Toumani Diabate och Keletigui Diabate.

Världen i Konserthuset – nu som abonnemang!

Med ett abonnemang i Göteborgs Konserthus får du en rad upplevelser att se fram emot, bättre pris än om du köper till ordinarie biljettpris, andra musikintresserade att dela upplevelsen med och ännu fler fina förmåner, så som rabatt på biljetter och förtur till biljettsläpp.

Se till att säkra din plats i Världen i Konserthuset 2018-2019 – fyra oemotståndliga världsmusikkonserter! Bonus: DJ Said får oss i stämning inför konserterna.

Medverkande

Habib Koité sång, gitarr

Bassekou Kouyate ngoni

Amy Kouate sång

Mahamadou Tounkara yabara, tama

Issa Koné gitarr

Mama Koné percussion

Abdoul bas

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter