Café Frid & Fröjd Vem är Tamburinmannen och vad är en Pandeireteria?

Evenemanget har ägt rum. Välkommen och Bienvenido till Café Frid & Fröjd och ett seminarium om galicisk musik, dans och tamburiner. Fri entré.

Scen: Linnégatan 3
Fri entré

Evenemanget har ägt rum

Vokalisten och multiinstrumentalisten Xabier Díaz gästar Världen i Konserthuset den 5 oktober tillsammans med Adufeiras de Salitre, en mäktig ensemble tamburinspelande sångerskor (pandeireterias). En vecka innan konserten är du välkommen att värma upp med ett seminarium där du får veta mer om artisterna, musiken och kulturen. Välkommen och Bienvenido, det är fri entré!

Till eventet på facebook >>

På seminariet på Café Frid & Fröjd möter vi Maria Cao som är från Galicien. Hon berättar personligt om sin relation till tamburinen och musikens betydelse för galicierna. Tamburinen är en del av Galiciens folkmusik, den spelas mest på landet men då och då hörs den i städernas finare salonger.

Maria Cao berättar även om hennes mor som efter pensionen bestämde sig för att bli en Pandeireteria – en tamburinspelare. Den som vill får även lära sig ett par traditionella danssteg till tamburinen. Allt serverat i en avslappnande cafémiljö på Café Frid & Fröjd, Linnégatan 3.

Xabier Díaz spelar i Göteborgs Konserthus den 5 oktober.

Världen i Konserthuset

I abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer som sjuder av energi. DJ Said spelar i foajén före konserterna så att vi är laddade när musikerna drar igång! Spellistan är laddad med de artister du möter säsongen 2018-2019.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter