Garderobshallen Yogakonsert: Mörker

Evenemanget har ägt rum. Välkommen att lyssna med hela kroppen i detta yogapass med Yoga Lene, till livemusik med musiker från Göteborgs Symfoniker.

Speltid ca: 1 t 20 min ingen paus
250 kr

Evenemanget har ägt rum

Ett yogapass till livemusik med musiker från Göteborgs Symfoniker under ledning av Lene Skomedal, Yoga Lene. Denna gång dyker vi rakt in i höstmörkret och känner efter vad som finns där. Vi praktiserar ren yinyoga med bara sittande och liggande positioner. Ta med din tjockaste yogamatta eller extra underlag för större mysfaktor. Strumporna får du gärna behålla på och ta med en filt och/eller kudde om du vill. 

Musikern och yogaläraren Lene Skomedal tar dig närmare musiken och människorna bakom den, samtidigt som hon guidar dig genom ett härligt yogapass. Passen är uppbyggda efter musiken, som spelas av Göteborgs Symfonikers egna yogakvartett, bestående av Terje Skomedal och Joel Nyman på violin, Tuula Fleivik Nurmo altfiol och Oscar Sokk Kleväng cello.

Yogakonserterna har olika teman och musik och bjuder på en unik upplevelse varje gång. Välkommen att lyssna med hela kroppen.

Ta med yogamatta

Ta med dig din egen yogamatta eller valfritt underlag så guidar vi dig till välbefinnande och flödande energi i Konserthusets avstressande miljö. Du behöver inga förkunskaper och det finns rörelser för alla oavsett om du vill ta det lugnt eller bli utmanad.

Läs-tips!

”Yogan gjorde att hornisten Lene Skomedal praktiskt taget fick tillbaka livet. Nu reser hon från scen till scen över Europa för att lära andra musiker att stärka fysiken och minska stressen genom att bemästra andning och rörelse.”

Läs hela artikeln i Opus Magasin

Lyssna

Spellistan är laddad med den musik som spelas under yogakonserten.

Program

Beethoven Maestoso - Allegro ur Stråkkvartett nr 12 Ess-dur 7 min

Puccini Crisantemi 7 min

Schnittke Vivace ur Stråkkvartett nr 4 4 min

Sjostakovitj Allegro molto ur Stråkkvartett nr 8 3 min

Vivaldi Hösten ur De fyra årstiderna - Adagio molto 2 min


Beethoven Adagio - Andante ur Stråkkvartett nr 12 Ess-dur 13 min

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Yoga Lene

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

4 oktober 2019 In i yogan med musiken, och tvärtom

Äntligen var dagen kommen för säsongens första yogakonsert!

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang