Göteborgs Konserthus Fritt flygande världsduo

Evenemanget har ägt rum. Sångerskan Youn Sun Nah och gitarristen Ulf Wakenius, två världsstjärnor som låter ögonblicket styra. Tillsammans bjuder de på allt från amerikanska standards via koreanska folklåtar till väl valda rockklassiker.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
345-425 kr Student 173-213 kr Unga tom 29 år 173-213 kr

Evenemanget har ägt rum

Sångerskan Youn Sun Nah och gitarristen Ulf Wakenius, två världsstjärnor som låter ögonblicket styra. Två individualister med världen som arbetsfält. Båda virtuoser som får musiken att flyga fritt. Jazz, fransk chanson, rock – inget är dem främmande.

Ulf Wakenius är supergitarristen som den legendariske pianisten Oscar Petersen handplockade till sin kvartett. Lika hemma i bebop och swing som fusion och rock känner han inga musikaliska gränser.

Youn Sun Nah är sydkoreanskan som reste till Paris för att bli musikalartist men upptäckte jazzen och tog chansen att pröva sina popvingar. Texten i en visa lyfter hon lika ledigt som hon jonglerar tonerna i en ordlös jazzimprovisation.

Tillsammans bjuder de på allt från amerikanska standards via koreanska folklåtar till väl valda rockklassiker.

Provlyssna

Lär känna Ulf Wakenius.

Lär känna Youn Sun Nah.

Måndag 20 november 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Youn Sun Nah & Ulf Wakenius

Youn Sun Nah sång

Ulf Wakenius gitarr

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2023-2024 Världsvan duo blandar och ger

Podiet har pratat med Ulf Wakenius och Youn Sun Nah om deras unika samarbete inför konserten i Stenhammarsalen i november 2023.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang