Göteborgs Konserthus Youssou N’Dour

Evenemanget har ägt rum. Polarpristagare och en av Afrikas största och mest inflytelserika musiker. Äntligen besöker senegalesiska Youssou N’Dour Göteborg med senaste albumet Mbalax i bagaget. Passa på!

Speltid ca: 2 t Scen: Stora salen
495 kr Student 247 kr

Evenemanget har ägt rum

Polarpristagaren 2013, Youssou N’Dour, är en av Afrikas största och mest inflytelserika musiker. Fast förankrad i senegalesisk musik och kultur fyller han ständigt på med nya intryck och influenser. Musiken springer ur den populära musikstilen Mbalax, en genre som Youssou N’Dour själv i hög grad varit med att forma.

Hans senaste album kom hösten 2021 – titeln på plattan är just Mbalax. Youssou N’Dour har tagit emot en mängd utmärkelser, även för sitt samhällsengagemang, och har under åren samarbetat med storheter som Peter Gabriel, Sting, Tracy Chapman, Paul Simon, Bruce Springsteen, Wyclef Jean och så klart med Neneh Cherry i megahiten 7 Seconds.

Provlyssna

Lär känna artisten.

Medverkande

Youssou N'Dour

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Folkmusik och bluesgitarr
14 apr 19.30

När LISAS möter Knut Reiersrud utlovas en totalupplevelse med rötter i folkmusiken. Möt violinisten Lisa Rydberg, ackordeonisten Lisa Långbacka och gitarristen Knut Reiersrud i denna unika konsert!

Köp biljetter