Publicerat 16 februari 2021 Kära publik!

Om allt varit som vanligt skulle vi just nu lagt sista handen vid den kommande säsongen. Varje detalj skulle varit fastlagd, kontrollerad och färdig för produktionen av generalprogrammet. I år är så mycket annorlunda.

Om allt varit som vanligt skulle vi just nu lagt sista handen vid den kommande säsongen. Varje detalj skulle varit fastlagd, kontrollerad och färdig för produktionen av generalprogrammet. I år är så mycket annorlunda. Tillsammans med resten av världen har vi mött förluster och levt i oro. Känslan av saknad har varit påtaglig. Inget är sig riktigt likt.

Rent praktiskt har vi tvingats tänka nytt och invänta sena besked. Våra planer har raserats gång efter annan. Vi har arbetat mestadels åtskilda. Vi har saknat vår publik – er! – och varandra, men mitt i all turbulens har musiken ändå funnits som en förenande kraft. För att fortsätta nå ut, trots allt, har vi hittat nya vägar, utmanat oss själva och funnit styrka i responsen.

Överraskning frieri i Kungsbacka (efter tävling i social media)

Besök Kaverös Äldreboende

Vi har mötts via våra pop up-konserter, GSOplay och i sociala medier och mottagandet vi fått har varit överväldigande. Men vi har också burits av en längtan efter att kunna mötas igen på plats här i Konserthuset och vi arbetar för att det ska kunna ske så snart det bara är möjligt. Därför planerar vi som bäst för en ny säsong.

Omständigheterna kräver att vi presenterar innehållet lite i sänder denna vår och sommar, men när hösten kommer siktar vi mot att bjuda på ett generöst och nyfiket program fyllt av spännande och berikande konserter med internationella stjärnartister, och inte minst projekt med vår chefdirigent Santtu-Matias Rouvali och förste gästdirigenterna Barbara Hannigan och Christoph Eschenbach. Senare under säsongen 2021-2022 kan vi också se fram emot besök av efterfrågade gästdirigenter som Jukka-Pekka Saraste och Herbert Blomstedt, trumpetaren Håkan Hardenberger, cellisten Sol Gabetta och pianisten Víkingur Ólafson – en rad musiker på högsta nivå!

Vi vet att vi alla kommer att behöva anpassa oss efter läget i varje stund. Det är vi beredda på och vi följer utvecklingen noga. Publikens säkerhet och orkesterns välbefinnande är viktigast av allt. Men vi vågar ändå tro på att säsongen 2021-2022 blir ett första steg mot att åter kunna mötas och uppleva den klassiska musiken tillsammans. Vi kommer att stå redo – och vi ser fram emot att ha er med oss.

Mer information om programinnehållet hittar du alltid på GSO.se.

Mer information om abonnemang hittar du här

Här har vi samlat vanliga frågor och svar

 

Varma hälsningar från oss på Göteborgs Konserthus!

Sten Cranner
Vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker