Göteborgs Symfoniker
Tillgänglig till 31 maj 2023

Avishai Cohen: Two Roses

Exklusivt på GSOplay presenterar vi nu helaftonskonserten Two Roses med Göteborgs Symfoniker och den världskände jazzbasisten Avishai Cohen – en konsertkväll över alla gränser! Inspelningen och konserten är unik. Av femtio planerade konserter över hela världen blev detta den enda som kunde genomföras, på grund av pandemin.

Titeln Two Roses symboliserar mötet mellan symfonisk musik, jazz och folkmusik. Avishai Cohen har i den här konserten med sig sina triomedlemmar pianisten Elchin Shirinov trummisen Mark Guiliana. Konserthuset i Göteborg var fullsatt den där kvällen i januari 2020. Det blev en oförglömlig upplevelse, med en alldeles speciell närvaro och stämning i mötet mellan Göteborgs Symfoniker och Avishai Cohens trio. Vi är därför glada över att nu också kunna presentera konserten exklusivt på GSOplay.

Two Roses (som också gavs ut på album) är resultatet av en lång process. Med sin trio och sitt samarbete med Göteborgs Symfoniorkester – under ledning av Alexander Hanson – visar Avishai sin önskan att skapa en musikvärld fri från fasta ”genrer”. Den komponerade musiken vävs samman med den improviserade i ett underbart möte.

Basisten, sångaren och kompositören Avishai Cohen är född i Israel. Som medlem i Chick Corea’s New Trio blev han 1997 uppmärksammad som en av sin generations största jazzbasister. Därefter har Avishai skapat sin egen gränslösa musik, där mötet mellan klassiska klanger, improvisation, sväng och suggestiva stämningslägen står i centrum.

I filmen hör vi också Avishai Cohen och hans musiker berätta om arbetet med konserten och albumet Two Roses.

Få nyhetsbrev från GSOplay

Håll dig uppdaterad om nya konserter på GSOplay.

Program

Avishai Cohen Two Roses

Medverkande

Avishai Cohen Basist, sångare och kompositör

Mark Guiliana trummor

Elchin Shirinov piano