Om GSOplay Klassiska konserter. När du vill. Var du vill.

Titta på dina favoriter eller gör en nyfiken upptäcktsfärd bland streamade konserter med Göteborgs Symfoniker och andra artister.

GSOplay ger dig streamade konserter var du än är. Välj dina favoriter eller gå på nyfiken upptäcktsresa bland konserter med Göteborgs Symfoniker och andra artister, intervjuer och annat spännande innehåll. Det är enkelt och kostnadsfritt – välj bara en favorit och börja titta!


GSOplay-appen

Du kan också titta på GSOplay via den kostnadsfria appen.

Skaffa appen

Tekniken bakom inspelningarna

Inspelningarna görs med fjärrstyrda kameror diskret monterade inne i konsertsalen såväl nära musikerna som långt ifrån. Kontrollrummet ligger i en separat ljudisolerad del i Göteborgs Konserthus, där inspelningsteknikerna följer orkesterspelet på en mängd tv-skärmar. Från och med september 2019 görs alla inspelningar i 4K, något som gjorts möjligt av vår sponsor Cobham Gaisler.

För att klippningarna ska vara synkade med musiken finns det alltid en notkunnig på plats som följer med i partituret och guidar teamet rätt i kameravinklar och inzoomingar av instrument.

Ljudet bygger på klassisk gammal Decca-teknik med tre mikrofoner i T-form över dirigenten, ett par mikrofoner för att balansera träblås och slagverk samt ett par ambiencemikrofoner ute i salen. För bearbetningen av ljudsignalen och sounddesignen står Lars Nilsson på Nilento Studios.


Stötta GSOplay

Vi tror på musikens inneboende och enande kraft i alla lägen. GSOplay är vårt sätt att göra den klassiska musiken tillgänglig för fler och låta den ljuda mer. Vi är glada att så många redan väljer att mötas i vårt digitala konserthus, men vi vill nå fler. Du kan hjälpa oss genom att sprida informationen om att GSOplay, hålla kontakten via nyhetsbrev och sociala media och genom att bidra med dina synpunkter. Mejla oss gärna på info@gso.se.

Vi får också frågor om det är möjligt att bidra till vår verksamhet genom att efterskänka ett presentkort eller genom en gåva. Det går, och i den mån du vill göra det så kommer vi att använda donerade medel för att sprida den klassiska musiken ännu bredare, i dag och i framtiden.

Lämna ditt bidrag här

Frågor och svar