Stäng
Meny

Om GSOplay

GSOplay ger dig klassiska konserter var du än är. Plocka dina favoriter eller gå på nyfiken upptäcktsfärd bland livestreamade konserter med Göteborgs Symfoniker, förinspelade konserter och intervjuer. Ljudet upplevs bäst i ett riktigt bra ljudsystem eller hörlurar av toppkvalitet.

Besökarna på GSOplay kommer från hela världen: entusiaster och nyfikna i alla åldrar som söker efter de bästa musikupplevelserna på nätet. Passa på att ansluta till chatten på din dator i samband med livekonserterna och lär känna det globala nätverk du är en del av.

Har du frågor om hur du använder GSOplay så kika in på Frågor & svar-sidan.

Titta på GSOplay nu

GSOplay-appen

Du kan också titta på GSOplay via den kostnadsfria appen.

Har du frågor om hur du använder GSOplay eller appen så kika in på Frågor & svar-sidan.

Skaffa appen

Tekniken bakom inspelningarna

Inspelningarna görs med fjärrstyrda kameror diskret monterade inne i konsertsalen såväl nära musikerna som långt ifrån. Kontrollrummet ligger i en separat ljudisolerad del i Göteborgs Konserthus, där inspelningsteknikerna följer orkesterspelet på en mängd tv-skärmar. Från och med september 2019 görs alla inspelningar i 4K, något som gjorts möjligt av vår sponsor Cobham Gaisler.

För att klippningarna ska vara synkade med musiken finns det alltid en notkunnig på plats som följer med i partituret och guidar teamet rätt i kameravinklar och inzoomingar av instrument.

Ljudet bygger på klassisk gammal Decca-teknik med tre mikrofoner i T-form över dirigenten, ett par mikrofoner för att balansera träblås och slagverk samt ett par ambiencemikrofoner ute i salen. För bearbetningen av ljudsignalen och sounddesignen står Lars Nilsson på Nilento Studios.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!