Stäng
Meny

Om GSOplay

Konsertprogrammet är nytt varje vecka i Göteborgs Konserthus. Konserterna ges bara ett fåtal gånger, men med GSOplay kan du uppleva de inspirerande konserterna om och om igen. Här fångar vi de unika ögonblicken när kemin mellan dirigent, orkester och publik är som bäst. Med GSOplay missar du inte ett enda magiskt ögonblick.

GSOplay – när som helst, var som helst.

Har du frågor om hur du använder GSOplay eller appen så kan du få hjälp på FAQ-sidan.

Avkoppling och känslostarka upplevelser

GSOplays besökare kommer från hela världen: entusiaster och specialister med en passion för klassisk musik som söker efter de bästa musikupplevelserna på nätet. Vi välkomnar er till vår värld. Genom våra konserter och vårt kringmaterial blir du snart bekant med orkestern, musikerna, dirigenterna och solisterna.

Webbkonserterna når ut till en bred publik och lockar besökare i alla åldrar. GSOplay är enkelt att använda och ger både avkoppling och känslostarka upplevelser – precis vad vi önskat.

Tekniken

Inspelningarna görs med fjärrstyrda kameror diskret monterade inne i konsertsalen, såväl nära musikerna som långt ifrån. Kontrollrummet ligger i en separat ljudisolerad del i Göteborgs Konserthus, där inspelningsteknikerna följer orkesterspelet på en mängd tv-skärmar.

För att klippningarna ska vara synkade med musiken finns det alltid en notkunnig på plats som följer med i partituret och guidar teamet rätt i kameravinklar och inzoomingar av instrument.

Ljudet bygger på klassisk gammal Decca-teknik med tre mikrofoner i T-form över dirigenten. Självklart behöver vi ibland sätta stöttor på enstaka instrument eller solister, men grundljudet bygger på denna enkla men väl beprövade tradition. För bearbetningen av ljudsignalen och sounddesignen står Lars Nilsson på Nilento Studios.

 

 

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!