Berg: Sju tidiga sånger

Njut av Alban Bergs romantiska sånger i tolvtonsdräkt - det handlar om kärlek, sommardagar och en särskilt populär näktergal.

Bassekou Kouyate – Strängvirtuosen från Mali

Från Malis vibrerande musikscen kommer Bassekou Kouyate, mästaren på stränginstrumentet ngoni, som samarbetat med storheter som Youssou N’Dour och Kronos Quartet.

Brahms: Symfoni nr 4

Möt dirigent Simone Young och Göteborgs Symfoniker i Johannes Brahms mästerligt orkestrerade fjärde symfoni.

Emil Brandqvist Trio

Med sin atmosfäriska och melodiska jazz har Emil Brandqvist Trio etablerat sig i toppen på den internationella jazzscenen. Möt en topptrio i ett unikt tonlandskap.

Beethoven: Pianokonsert nr 4

Rudolf Buchbinder är en av vår tids mest legendariska pianister och har prisats för sina tolkningar av Beethoven.

Brahms: Symfoni nr 3

Den 20 december 2023 hälsade vi den framgångsrike dirigenten Cristian Măcelaru välkommen tillbaka till Göteborg. Här leder han Göteborgs Symfoniker i Brahms älskade tredje symfoni.

Johan Lindström visar vägen

Han är nominerad till Nordiska rådets musikpris 2023 och beskrivs i motiveringen som en ”musikalisk magiker”. Här står han tillsammans giganter som Jonas Kullhammar, Per Texas Johansson och Mats Äleklint fritt att bryta ny terräng och ta musiken ett steg vidare.

Mariam The Believer

En mångfacetterad artistisk upplevelse med Mariam Wallentin, som bjuder på improvisation, pop och soul tillsammans med en kammarensemble.

Sibelius: Symfoni nr 6

Musiken skrevs i början av 1900-talet och kretsar både kring naturmystik och djärva influenser från kontinenten.

Sibelius: Pohjolas dotter

I den symfoniska fantasin Pohjolas dotter gestaltar Sibelius nationaleposet Kalevala och hjälten Väinämöinen som under sin hemfärd från det kalla landet Pohjola.

Sibelius: Symfoni nr 4

Med Sibelius fjärde symfoni beträder vi historisk mark. Symfonin har stått på Göteborgs Symfonikers repertoar i över 100 år.

”En absolut superkraft”

Lyssna till en fängslande intervju där Oliver Latry pratar om tonsättaren Kaija Saariaho och verket Maan Varjot.

”Ett mirakel att de räddade Notre-Dame”

I en unik intervju med GSOplay berättar han om skräcken att se sin arbetsplats slukas av lågor i samband med renoveringsarbete i april 2019.

Musik i allhelgonatid

Till toner minns vi de som lämnat oss. Vi tänder ljus och påminns om att livet inte är för evigt och att saknaden kan vara stor.

”Fantastiskt att ge det här verket till publiken”

Ta del av en fängslande intervju där Peter Jablonski talar om känslorna som uppstod när han själv hörde Grażyna Bacewicz musik för första gången.

Bartók: Stråkkvartett nr 4

Han var rastlös, beslutsam och full av energi, oftast med en cigarett i mungipan. I sin utforskning av Balkans folkmusik byggde ungraren Bela Bartók en bro mellan tradition och samtid.

Mendelssohn: Oktett för stråkar

När Mendelssohn som 16-åring var färdig med sin oktett hade han redan skrivit 13 symfonier för stråkorkester, flera omfattande konserter, kammarmusik och små operor.

Side by Side 2023: Closing Concert

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år! Musiklägrets slutkonsert är en mäktig musikupplevelse som du inte vill missa.

”Min mamma hade älskat programmet”

Ta del av en fängslande intervju där dirigenten Barbara Hannigan pratar om vikten av en dramaturgisk tråd genom musiken.

”Inget som tidigare skrivits för piano och orkester låter så här!”

Lyssna till när pianist Leif-Ove Andsnes talar om sin kärlek till Debussy och verket Fantasi för piano och orkester.