Stäng
Meny

Symfoni nr 1

Lägg till i kalender
Det var här allting började – inledningen till världens mest berömda serie symfonier. Det är som om Beethoven i första symfonin vill visa att han kan hantverket lika bra som föregångarna Haydn och Mozart med rokokons balans och elegans, men inom honom fanns något som bara ville spränga alla ramar. Vi anar det i första symfonins förbryllande inledning, ett frö som skulle gro fort.

Program
Beethoven Symfoni nr 1

Medverkande
Göteborgs Symfoniker
Santtu-Matias Rouvali dirigent

Inspelad för GSOplay 5 oktober 2018

 

Utökat utbud på GSOplay

På grund av corona-pandemin är konserterna med Göteborgs Symfoniker stängda för allmänheten den närmsta tiden. Men i övertygelsen om musikens inneboende och enande kraft kommer ännu fler inspelade konserter att läggas ut på GSOplay. Här kan alla utan kostnad uppleva Göteborgs Symfoniker på nätet eller via vår app – var man än är.

Ambitionen är att varje tisdag och fredag erbjuda en ny konsert hämtad från vårt omfattande arkiv med internationella artister som Santtu-Matias Rouvali, Barbara Hannigan och Kent Nagano. Vår förhoppning och tro är att fängslande musikupplevelser har en stärkande och uppmuntrande verkan i dessa orostider.

Ladda ner GSOplay-appen

Den kostnadsfria GSOplay-appen ger dig konsertupplevelser i HD-kvalitet, när och var du vill. Ladda ner från App Store eller Google Play idag och upplev de magiska ögonblicken med Göteborgs Symfoniker om och om igen

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!