Stäng
Meny
Tillgänglig till 15 april 2020

Pianokonsert Nr 2

Hur gick det till när Beethoven slog igenom i Wien? Ja, han var mest känd som improviserande pianovirtuos men blev över en natt kompositören alla talade om när han den 29 mars 1795 spelat sin pianokonsert i B-dur, den första trots numreringen. En makalös karriär hade inletts.

Marie Kodama är solist i denna wienklassiker med Göteborgs Symfoniker under ledning av Santtu-Matias Rouvali.

Program
Beethovens Pianokonsert Nr 2

Medverkande
Göteborgs Symfoniker
Marie Kodama piano
Santtu-Matias Rouvali dirigent

Utökat utbud på GSOplay

På grund av corona-pandemin är konserterna med Göteborgs Symfoniker stängda för allmänheten den närmsta tiden. Men i övertygelsen om musikens inneboende och enande kraft kommer ännu fler inspelade konserter att läggas ut på GSOplay. Här kan alla utan kostnad uppleva Göteborgs Symfoniker på nätet eller via vår app – var man än är.

Ambitionen är att varje tisdag och fredag erbjuda en ny konsert hämtad från vårt omfattande arkiv med internationella artister som Santtu-Matias Rouvali, Barbara Hannigan och Kent Nagano. Vår förhoppning och tro är att fängslande musikupplevelser har en stärkande och uppmuntrande verkan i dessa orostider.

Ladda ner GSOplay-appen

Den kostnadsfria GSOplay-appen ger dig konsertupplevelser i HD-kvalitet, när och var du vill. Ladda ner från App Store eller Google Play idag och upplev de magiska ögonblicken med Göteborgs Symfoniker om och om igen.

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!