Stäng
Meny
Tillgänglig till 19 november 2021

Gageego! | Tackatta

Lägg till i kalender
Låt musiken omsluta dig i detta uruppförande med Gageego! och dirigenten Rei Munakata.

Tonsättaren Nino Hellberg Håkansson är en metodisk kompositör. Han har i en kandidatuppsats undersökt tre av sina kompositioner, tillkomna med tre olika kompositionsmetoder. Den första är att jobba ut verkets form först och sedan det detaljerade materialet efter denna struktur. Den andra är att direkt arbeta på små musikaliska fragment som senare sätts ihop till en större form. Det tredje sättet är en kombination av de två första där man arbetar med musikaliska fragment samtidigt som man har en storform som de ska passa in i.

Slutsats: det handlar om att kombinera den första och andra arbetsmetoden för att hitta en arbetsprocess som är personlig, samtidigt som man försöker förnya sig genom att arbeta med metoder man inte är bekväm med. Stycket Tackatta komponerades under vägledning av Malin Bång i kompositionsklassen vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet.

Om Gageego!

Ensemblen bildades 1995 och arbetar med att utforska och göra den nutida kammarmusiken mer tillgänglig. Som en av de viktigaste aktörerna i Musiksverige uppskattas ensemblen för att på ett lustfyllt och nyfiket sätt tolka dagens musik på högsta tekniska och konstnärliga nivå. Förutom konserter i Sverige har ensemblen turnerat i bland annat Ryssland och Danmark samt gästspelat på Lange Nacht der Neue Klänge i Wiens konserthus.

Upplev fler konserter med Gageego säsongen 2021-2022 i vårt Pionjärabonnemang

Inspelad för GSOplay Maj 2020

Program


Håkansson Tackatta


Medverkande


Gageego!


Rei Munakata dirigent


Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!