Stäng
Meny
Sänds live 29 maj 2021 15:00

Polstjärneprisets final

Lägg till i kalender
Efter tre uttagningar under hösten röstas fyra unga musiker i ålder 14-18 år fram till en spännande livesänd final i det prestigefyllda Polstjärnepriset. En eftermiddag där några av landets mest musikaliska unga solister framträder i Göteborgs Konserthus tillsammans med en pianist.

Före paus spelar finalisterna var sitt stycke. Vi får också höra fjolårets vinnare Tekla Nilsson. Och så koras såklart årets vinnare av det prestigefyllda priset, som också ger vinnaren 50 000 kr i prispengar och en kurs vid Nationellt centrum för musiktalanger. Polstjärnepriset genomförs i samarbete med Nationellt Centrum för musiktalanger.

Följ Polstjärnepriset på Facebook >>

Om Polstjärnepriset

Polstjärnepriset är både en kurs och tävling i musik. Under höstlovet samlas över 70 kursdeltagare och våra tävlingsdeltagare i Vänersborg för att spela ihop sig i ensembler och orkestrar samt att finslipa sin teknik med musiker från Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios symfoniorkester och Kungliga filharmonikerna.

En rad andra artister och pedagoger med stor internationell erfarenhet är också på plats för att undervisa och coacha deltagarna. De unga musikerna kommer från hela landet och de tävlande är i åldrarna 14-18 år. Nästa gång de återvänder till Vänersborg är första veckan i januari. Då är det fokus på tävlingsmomenten och förberedelser inför konserterna.

Juryns uppgift under Tävlingsdagarna är att välja ut de fyra finalister som ska tävla mot varandra i en slutlig finalomgång. Och det är just denna finalomgång som går av stapeln i Göteborgs Konserthus.

Program


Debussy Danser för harpa och stråkorkester
9 min


Bruch sats 1 ur Violinkonsert nr 1
10 min


Rota sats 1 ur Divertimento concertante
9 min


Prokofjev sats 3 ur Pianokonsert nr 3
10 min


Medverkande


Harald Edin kontrabas


Vilhelm Moqvist piano


Jael Caselunghe harpa


Nicole Biegniewska violin


Tekla Nilsson klarinett, förra årets vinnare av Polstjärnepriset


Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!