Göteborgs Symfoniker

Sibelius: Symfoni nr 4

Chefdirigent Santtu-Matias Rouvali och Göteborgs Symfoniker har lanserat en ny skiva med verk av Jean Sibelius. Inspelningarna ges ut av Alpha Classics och Sibelius Symfoni nr 4 är ett av många verk som framförs. Här ser vi en inspelning av Sibelius Symfoni nr 4 för GSOplay från november 2021.

Med Sibelius fjärde symfoni beträder vi historisk mark. Symfonin har stått på Göteborgs Symfonikers repertoar i över 100 år och orkestern har fått insikter av dess högsta auktoritet: tonsättaren själv.1915 dirigerade Sibelius Göteborgs Symfoniker vid ett framförande i Konserthuset på Heden och orden från den lokala kritikern löd:

”Glädjen att få spela under den geniale tondiktarens personliga ledning och tolka hans innehållsrika och intresseväckande tonskapelser meddelade en väldig lust åt föredraget och en animerad iver att till det yttersta spänna förmågan, som också åstadkommo synnerligen vackra resultat.”

Denna tradition hålls levande med orkesterns chefdirigent Santtu-Matias Rouvali som med den gåtfulla och gripande fjärde symfonin fortsätter sin resa genom tonsättarens sju symfonier.

Få nyhetsbrev från GSOplay

Håll dig uppdaterad om nya konserter på GSOplay.

Program

Sibelius Symfoni nr 4

Medverkande

Göteborgs Symfoniker

Santtu-Matias Rouvali dirigent