Stäng
Meny

Musikanter, oljemålning

Oljemålning på pannå, 230 x 330 cm, 1938. En kubistiskt inspirerad komposition med ett antal musiker och deras instrument. Placerad i entrén utanför Stenhammarsalen. Gåva 1997 från Sten A Olsson och familjen Wedel.

Nils Wedel (1897-1967)

Nils Wedel var målare, grafiker och konsthantverkare influerad av såväl kubismen som surrealismen. Han utbildades vid Slöjdföreningens skola i Göteborg och Academie Moderne i Paris och var verksam som lärare vid Slöjdföreningens skola. Nils Wedel har utfört ett flertal offentliga arbeten och finns representerad på Nationalmuseum, Göteborgs konstmuseum och museerna i Norrköping och Karlstad. © Nils Wedel /BUS 2009

Mer konst i Konserthuset

I Göteborgs Konserthus finns en skatt av konst och unik inredning. Möblerna i foajén är specialritade av arkitekt Nils Einar Eriksson och kom på plats redan 1935, två stora freskmålningar pryder väggarna i foajén liksom en av Sveriges största gobelänger. Dessutom pryder en mängd unika tavlor, glaskonstverk och skulpturer husets väggar, korridorer och salar. Ta en titt!

Till alla konstverk

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!