Elite Park Avenue Hotel B2B: Nordisk streamingkonferens

Evenemanget har ägt rum. Kulturinstitutioner med fokus på klassisk musik samlas på Elite Park Avenue Hotel för att ta det första stegen mot att formera ett nordiskt streamingnätverk.

Evenemanget har ägt rum

Välkomna att ta de första stegen mot att formera ett nordiskt nätverk och sätta ramar för ett framtida fruktbart samarbete för kulturinstitutioner med fokus på klassisk musik. Lokal: Elite Park Avenue Hotel.

Med Ole Mølgaard som moderator möts vi med målet att formera nätverket och arbeta fram en strategi. Vi delar varandras erfarenheter av att spela in, streama, sända live och distribuera klassisk musik. Vi lyfter också fördelarna med att förhandla kontrakt och rättigheter, kunskap om inköp av utrustning, mjukvaror och plattformar för distribution. Dagen inkluderar också inspiration om hur vi kan arbeta med inspelning och distribution av digitalt innehåll och dela de magiska ögonblicken med våra fans.

Vi avslutar konferensen med att uppleva världspremiären av Point Music Festival i Göteborgs Konserthus, inklusive konserterna Grand Opening och Bugge’s Bach.

Konferensen riktar sig till

Ledning och produktionsenheter på konsert- och operahus som idag har möjligheter eller i framtiden vill spela in i egen studio.

Välkommen att anmäla dig här

Avgift: 600 SEK inklusive mat, konferenslokal, mingel och konsertbiljetter till Grand Opening och Bugge’s Bach.
Sista anmälningsdag: 16 maj

Program 23 maj 10.00-17.00

Dagens moderator

Ole Mølgaard har arbetat med media och kultur i mer än 20 år. Han har tidigare varit Musik- och Radiochef i Danmarks Radio. Han är rådgivare for ett brett utbud av kulturinstitutioner och mediebolag i hela Norden.

Konferensen arrangeras med stöd

och i stolt samarbete med

En del av Point Music Festival

Under Point Music Festival 23-26 maj får hela Göteborgs Konserthus en ny gestaltning. Med ljud, ljus och scenografi skapar vi en stämning där allt kan hända. En atmosfär där musik, dans, performance och andra konstformer möts på helt nya och oväntade sätt, och sveper med sig publiken rakt in i äventyret. Vilket festivalpass väljer du?

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter