Easy Living, Gamlestaden, Göteborg BAGS spelar i Gamlestaden & Hedekas

Evenemanget har ägt rum. Barockakademin Göteborgs Symfoniker, Stefano Veggetti konstnärlig ledare, Terje Skomedal violin

Speltid ca: 3 t inkl paus Arrangör: Easy Living & Sörbygdens Musik- och Kulturförening

Evenemanget har ägt rum

Barockakademin Göteborgs Symfoniker (BAGS) bildades runt 2008 och är en ensemble bestående av ett tjugotal musiker som drivs av lusten att utforska och levandegöra musik från 1600- och 1700-talen.

Konsertmästare för ensemblen är violinisten Terje Skomedal och Stefano Veggetti är konstnärlig ledare. Ensemblen har gjort en mängd konserter genom åren med gästande solister och barockspecialister.

Fredag 3 maj gästar BAGS Easy Living i Gamlestaden. Konserten börjar kl 19.00, med förmingel i butiken från kl 18.00.

Lördag 4 maj spelar ensemblen i Hedekas bygdegård i Munkedal. Konserten börjar kl 18.00. Entré: 250 kr inkl fika i pausen. Du kan boka biljett på 0702 049886. Betala kontant eller med swish när du kommer.

Biljetterna säljes via respektive arrangör.

Program

Fux Ouvertur i D moll 18 min

Vivaldi Konsert F-dur för 3 violiner 11 min

Paus 25 min

Vivaldi Konsert g-moll för 2 celli 10 min

Bach Brandenburgkonsert nr 5 21 min

Medverkande

Barockakademin Göteborgs Symfoniker

Marjolein Vermeeren traversflöjt

Violinisten Terje Skomedal är stämledare för andraviolinerna i Göteborgs Symfoniker. Han studerade vid Barratt-Due Musikinstitutt i Oslo och för Giuliano Carmignola i Luzern där han tog solistdiplom. Terje Skomedal har arbetat som konsertmästare i Norrlandsoperans orkester i Umeå och i norska orkestrar. Han har bred erfarenhet som kammarmusiker och har turnerat internationellt med kammarorkestrarna Oslo Camerata och Spira Mirabilis samt framträtt som solist med flera norska och utländska orkestrar.

Joel Nyman violin

Pierre Guis violin

Oscar Sokk Kleväng cello

Den italienske cellisten Stefano Veggetti är konstnärlig ledare för Barockakademin Göteborgs Symfoniker (BAGS). Han är känd för sitt virtuosa spel, sin stilkänsla och stora sceniska närvaro. Efter utbildningen vid konservatoriet i L'Aquila under David Cole och i Philadelphia för Orlando Cole väcktes intresset för tidstroget spel vilket ledde till mästarkurser med Anner Bijlsma. Han har sedan dess spelat som solist och i kammarensembler. Han har bland annat spelat med Anner Bijlsma, L'Archibudelli, Stanley Ritchie, Alfredo Bernardini, Ottavio Dantone, L'Astrée, Erich Höbarth, Rachel Podger, Jos van Immerseel, Anima Eterna Brugge i Europa, Mexiko och USA. Stefano Veggetti har gjort ett flertal radioinspelningar och skivinspelningar för Nuova Era, Opus 111 och Accent. År 2000 grundade han sin egen grupp Ensemble Cordia och sedan 2014 samarbetar han med Anima Eterna. Han är också konstnärlig ledare för Academy of Ancient Music i Bruneck. Stefano Veggetti spelar på en cello av Nicola Gagliano (1737) "ex Oblach".

Takashi Watanabe cembalo

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2017-2018 Barockakademin Göteborgs Symfoniker

BAGS levererar italienskt med experten Stefano Veggetti

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter