Göteborgs Konserthus Från Rom till Neapel 

Evenemanget har ägt rum. Världsartisten Dan Laurin gästar Konserthuset och bjuder på en italiensk resa i barockens tecken tillsammans med BAGS. Upplev ett glimrande sväng som värmer i vinterkylan. 

Speltid ca: 1 t 45 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
245-315 kr Unga tom 29 år 123-158 kr Student 123-158 kr

Evenemanget har ägt rum

Det blir 1700-tal för hela slanten när blockflöjtisten Dan Laurin och BAGS slår sina påsar ihop igen. Som alltid står barockmusik av högsta klass på programmet, och det blir en fartfylld resa genom det italienska landskapet.

Arcangelo Corelli är känd för sina Concerto Grossi, tolv konserter för stråkar och generalbas. De gavs ut i början 1700-talet och blev omåttligt populära. Under den italienska barocken gavs musikstycken inte sällan ut i samlingar om tolv i lagom format som kunde brukas vid skilda tillfällen. Ikväll hör vi tre av Corellis Concertos som komponerades i Rom. Han var en prisad violinist och tonsättare och skyddades av kardinal Ottoboni (som senare blev påve). Corelli var även vän med den abdikerade och utflyttade drottning Kristina av Sverige.

Över Lazios gröna kullar far vi vidare söderut och möter Francesco Durante som var chef för konservatoriet Santa Maria di Loreto. Båda skrev de färgstark och inlevelsefull musik som kastar oss rakt in i 1700-talets bekymmerslösa och förgyllda salar.

BAGS är Barockakademin vid Göteborgs Symfoniker och leds av violinisten Terje Skomedal. Tillsammans med Dan Laurin och countertenoren Nicolò Balducci gav de 2023 ut skivan Amore Dolore (BIS). 

Dan Laurin är hyllad svensk blockflöjtist och en världsledande artist på sitt instrument. Han har gjort mer än trettio skivinspelningar och har vunnit två Grammis för bästa klassiska album.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Lär känna Barockakademin Göteborgs Symfoniker.

Program


Vivaldi Konsert för blockflöjt och violin, D-dur RV 92 10 min

Corelli Concerto grosso op 6 nr 2 12 min

Paus 25 min



Corelli Concerto grosso op 6 nr 4 9 min

Tisdag 9 januari 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.15

Medverkande



Terje Skomedal konsertmästare

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang