Göteborgs Konserthus Blodhov

Evenemanget har ägt rum. ”Över himlen kröp huggtandsmörkret…” Med ursprung i de fornnordiska gudarnas machoinfluerade värld levereras laddad kammarmusikdramatik i Point Music Festivals andra världspremiär.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stenhammarsalen
300 kr Student 150 kr

Evenemanget har ägt rum

”Över himlen kröp huggtandsmörkret…” Ibland krävs det bara några få ord för att nackhåren ska resa sig. Sångerskan Lena Willemark och Ensemble Recherche levererar laddad kammarmusikdramatik i festivalens andra världspremiär, Blodhov.

Diktsviten, som är skriven av isländska Gerdur Kristný, har sitt ursprung i de fornnordiska gudarnas machoinfluerade värld.  Men här vänder författaren på perspektiven tillsammans med  tonsättaren Karin Rehnqvist. Hur upplever berättelsens kvinnor händelserna och på vilket sätt är det giltigt idag?

Sångerskan Lena Willemark från Älvdalen är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken. Hennes musikaliska nyfikenhet leder till musikaliska möten över genregränserna – som i Blodhov i mötet med den klassiska musiken. Här en tjuvkik på hur föreställningen skapats:

Texten till Blodhov av Gerdur Kristný har översatts till svenska av John Swedenmark, och bearbetats av Karin Rehnqvist och Svante Grogarn.

Ingår i Point Music Festival

Under Point Music Festival 23-26 maj får hela Göteborgs Konserthus en ny gestaltning. Med ljud, ljus och scenografi skapar vi en stämning där allt kan hända. En atmosfär där musik, dans, performance och andra konstformer möts på helt nya och oväntade sätt, och sveper med sig publiken rakt in i äventyret. Köp det festivalpass som passar dig bäst eller handplocka favoritföreställningarna!

Blodhov ingår i följande festivalpass: Point Pass, Friday Pass

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen. 

Inför ditt besök

Här hittar du all viktig information du kan tänkas behöva inför ditt besök på Point Music Festival.

Program

Staud Wheat, not oats, dear. I'm afraid. 11 min

Rehnqvist Blodhov

Medverkande

Ensemble Recherche

Lena Willemark vokalist

Svante Grogarn regissör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter