Göteborgs Konserthus Soloorgel med amerikansk virtuos

Evenemanget har ägt rum. Organisten och professorn David Higgs på unikt gästspel i Göteborg för att ge konsert på den nya, fantastiska konserthusorgeln.

Speltid ca: 1 t 15 min ingen paus Scen: Stora salen
500 kr Student 250 kr

Evenemanget har ägt rum

Organisten och professorn David Higgs på unikt gästspel i Göteborg för att ge konsert på den nya, fantastiska konserthusorgeln byggd av Rieger Orgelbau.

David Higgs turnerar världen runt som virtuos, är affischnamn på festivaler och högaktad domare vid internationella orgeltävlingar. I USA är han också känd för sina årliga konserter i jultid i Davies Symphony Hall i San Francisco och Disney Concert Hall i Los Angeles. Han är sedan flera år chef för orgelinstitutionen vid anrika Eastman School of Music i Rochester, i staten New York.

Introduktion till konserten

Välkommen till kostnadsfri introduktion med Hans Davidsson och David Higgs en timme före konsertstart, i Stora salen kl 17.00-17.30. Samtalet är på engelska.

Den nya konserthusorgeln

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Det gör det garanterat i Stora salen i Göteborgs Konserthus när ljudet från de över 9000 orgelpiporna fyller rummet.

Tack vare samarbetet mellan fastighetsbolaget HigabGöteborgs internationella orgelakademi och Göteborgs Symfoniker kan vi äntligen få uppleva en konserthusorgel i världsklass, byggd av Rieger Orgelbau i Österrike. Instrumentet är så stort att en del av orgelpiporna byggts in under publiken i salongen – när du sitter på parkett känner du vibrationerna från baspiporna!

ProgramJ S Bach Preludium och fuga D-dur BWV 532 11 min


Liszt Preludium och fuga över BACH 12 minMedverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2021-2022 En orgelbyggare med anor

Historien om Rieger Orgelbau i Österrike

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter