Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: A stroke of genius

Evenemanget har ägt rum. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Speltid ca: 2 t 10 min inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 195-245 kr

Evenemanget har ägt rum

Denna konsert är tyvärr inställd. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.
Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.
Point Music Festival 2020 är tyvärr inställd på grund av corona-pandemin, men vi hoppas fortfarande kunna genomföra den här konserten.

I rampljuset Anne-Sophie Mutter, världsberömd violinist med en lång, lysande karriär och oöverträffad strålglans. Tillsammans med DR Symfoniorkestret och dess chefdirigent Fabio Luisi bjuder hon på Beethovens första violinromans och hans violinkonsert, en av den klassiska musikens stora skönheter.

Kvällens sista verk är Carl Nielsens omtumlande och dramatiska femte symfoni – så modern att den chockade publiken vid den svenska premiären 1924. Men liksom många djärva nyskapelser har den med åren förvandlats till en klassiker, uppskattad för sina kvalitéer och sin tidlöshet.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Program

Beethoven Romans nr 1 för violin och orkester 7 min

Beethoven Violinkonsert 42 min

Paus 25 min

Nielsen Symfoni nr 5 35 min

Medverkande

DR symfoniorkestret

Fabio Luisi dirigent

Anne-Sophie Mutter violin

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter