Göteborgs Konserthus En seglande örn

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Peter Eötvös dirigent, Ernst Simon Glaser cello

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

Tonsättaren, dirigenten och professorn Peter Eötvös dirigerar tre egna verk: en gäckande cellokonsert med Symfonikernas Ernst Simon Glaser som solist, ett orkesterverk inspirerat av baskisk folkmusik och en gripande elegi till minne av alla namnlösa flyktingar som omkommit i Medelhavet.

Peter Eötvös kan sätta många titlar på sitt visitkort: tonsättare, dirigent, professor. Hans musik spelas flitigt av ledande orkestrar och vid prestigefyllda festivaler och som tonsättardirigent har han lett projekt i stora delar av världen med orkestrar som New York Philharmonic och Berlins filharmoniker.

Hans konserter med Göteborgs Symfoniker har imponerat på både recensenter och publik som fått stora upplevelser av vår tids mest spännande musik. 2003-2008 var han orkesterns förste gästdirigent.

Landsmannen Béla Bartók är en av Peter Eötvös verkliga specialiteter, få kan som han få fram de rytmiska finesserna och de avgörande detaljerna som får Bartóks originella musik lysa.

Vid konserten dirigerar han också tre egna verk som verkligen visar hans mångsidighet: en gäckande och drastisk cellokonsert, ett orkesterverk inspirerat av baskisk folkmusik och en gripande elegi till minne av alla namnlösa flyktingar från Mellanöstern och Afrika som omkommit i Medelhavet.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

ProgramPaus 25 minMedverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2018-2019 Peter Eötvös kommer till stan

Skriver stark musik om Medelhavets flyktingar och Baskiens traditioner

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang