Göteborgs Konserthus I Debussys sällskap

Evenemanget har ägt rum. Nederländsk stjärntrio framför musik av Claude Debussy med harpisten Ernestine Stoop i centrum. Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stenhammarsalen
20 kr

Evenemanget har ägt rum

Att Claude Debussy skrev vacker musik även för harpa är ingen slump. Det var under impressionismen i Frankrike på 1800-talet som konsertharpan fick sin moderna form. César Franck, Debussy och Fauré var alla snabba att prova den utmanande och vackra nya tekniken med förgyllda former. Den sonat för harptrio som vi nu får höra är en klassiker inom harpmusiken. Den bär spår av Debussys färgrika, tidiga orkesterverk med orientaliska influenser.

Hand i hand med Debussys ande går Richard Rijnvos, en nederländsk tonsättare född 1964. Vi får höra hans rykande färska stycke för viola, flöjt och harpa som speglar en sonat av Debussy med samma instrumentation. Rijnvos stycke är tillägnat harpisten Ernestine Stoop, ledande nederländsk harpist och professor i Haag som vi nu har glädjen att välkomna i Göteborgs Konserthus.

En del av Harpfestivalen

Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj – ett unikt tillfälle att lära känna detta vackra och mytomspunna instrument. Biljettpriset för kammarkonserterna ligger på 20-40 kr/konsert så passa på att frossa!

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Lär känna Richard Rijnvos.

Program

Debussy Sonat för flöjt, viola och harpa 17 min

Rijnvos Riflesso sulla scala

Torsdag 18 maj 2023: Evenemanget slutar ca kl 16.00

Medverkande


Martine van der Loo flöjt

Frank Brakkee viola

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang