Göteborgs Konserthus Faurés himmelska Requiem

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Joana Carneiro dirigent, Henrik Måwe piano, Hanna Husáhr sopran, Carl Ackerfeldt baryton, Göteborgs Symfoniska Kör

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

Det kan tyckas uppenbart att skriva om änglalik sång men vad Faurés Requiem beträffar är uttrycket perfekt.

Här är ett sällsamt genuint och ärligt verk som med sitt finstämda och respektfulla anslag rört många lyssnare djupt: ”Mitt Requiem domineras från början till slut av en djupt mänsklig känsla om tron på den eviga vilan.” Med sin fingertoppskänsla för melodisk perfektion och raffinerade klanger skapade han ett verk som man motståndslöst kan sjunka in i, tryggt och säkert under dirigenten Joana Carneiros ledning.

En av Faurés tidiga influenser var Chopin, pianots poet som charmade publiken i Paris. Andra pianokonserten från 1830 övertygar inte bara med sin vaggsångslika andra sats utan också de porlande passager som får pianot att gnistra som en diamant. Solist är unge Henrik Måwe, ”personlig och poetisk…briljant!” (SvD) som gjort succé på Spotify med The 50 Greatest Piano Pieces.

Konserten inleds med ett beställningsverk av Anna-Lena Laurin (bilden nedan), erfaren kompositör verksam både inom jazzen och den klassiska musikvärlden. Hon utsågs 2013 till årets tonsättare och har även erhållit priset Jazzkatten.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

Solisthäng i samband med konserten 17 maj

Letar du efter någon att gå på konsert med? Passa på att lära känna nya vänner på kvällens Solisthäng.

Program

A-L Laurin Song of the Juniper 12 min

Chopin Pianokonsert nr 2 32 min

Paus 25 min

Fauré Requiem 38 min

MedverkandeFrågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2018-2019 Nytt med Anna-Lena Laurin

Inspirerad av enarna i Halland

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang