Göteborgs Konserthus FeminEast 2019: LILIANA ZAVALA TRIO

Evenemanget har ägt rum. FeminEast riktar ljuset mot unika kvinnliga röster. Liliana Zavala Trio tar oss med på en melodisk resa där latinamerikanska rytmer möter svensk folkmusik.

Speltid ca: 1 t 30 min Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

FeminEast riktar ljuset mot kvinnliga röster. Liliana Zavala Trio tar oss med på en melodisk resa där latinamerikanska rytmer möter svensk folkmusik.

Liliana Zavala Trio tar oss med på en melodisk resa genom modern folktro där världar möts – argentinska och latinamerikanska rytmer influerade av svensk folkmusik med sång baserad på sångstilen call and response. Många olika musikstilar – allt från salsa, rock och jazz till pop och världsmusik – ryms och märks i hennes musik.

Liliana Zavala föddes i Argentina och påbörjade sin professionella musikresa som slagverkare blott 17 år gammal. 2017 släppte hon sitt debutalbum Cabildo. Ett album som fick väldigt fin kritik och som 2018 resulterade i en nominering till ”Årets artist” vid World Music-galan.

FeminEast – med musiken som kraft

I en oförglömlig konsertserie riktar FeminEast ljuset mot unika kvinnliga röster. Kvinnor som traditionellt inte har samma förutsättningar som män. Vars röster inte hörs lika högt. Men scenkonst har en kraft. En förmåga att förändra. Genom konsten verkar de för frihet och skapar utrymmet för den förändringen. I en värld där alla inte har samma förutsättningar, påminner de publiken om scenkonstens potential.

FeminEast bjuder i år på en unik artistkavalkad med fantastiska uppträdanden och träffsäkra musikaliska upplevelser. Allt från traditionella uråldriga musikstilar, klassisk arabisk och persisk musik till post-progressiv jazz och funk. Konserterna är en del av Riksteaterns årliga återkommande temasatsning Voices of Change, som gästar Göteborgs Konserthus den 29 november-1 december 2019.

Medverkande

Liliana Zavala Trio

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter