Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Uruppförande med Gageego!

Evenemanget har ägt rum. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka och abonnenter att kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
170-220 kr Student 85-110 kr

Evenemanget har ägt rum

Denna konsert är tyvärr inställd. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka och abonnenter att kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.
Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.
Ny musik för nyfikna öron. I sitt nya stycke har tonsättaren Malin Bång hämtat inspiration från ljuden och klangerna hon upplevde under uppväxten i Sävedalen.

Tonsättaren Malin Bång har inför denna konsert arbetat med kompositionsklassen vid Högskolan för Scen och musik. Konserten bjuder på flera uruppföranden som ger en unik möjlighet att ta del av vad som är på gång inom nutida musik just nu. I delar av musiken – som Rosenbergers stycke – är fokus lagt på trombonen, ett av orkesterns mest dynamiska instrument.

 

Så hur har tonsättaren Malin Bång och hennes kompositionsstudenter Joshua Wat och Nino Håkansson tagit sig an utmaningen? Det blir Göteborgspubliken de första att få veta. Malin Bång skriver själv om sitt nya stycke:

”Det finns många minnen från min barndom i Sävedalen som är starkt förknippade med klanger, ljud och toner. Vårt radhus låg nära både en glassfabrik, en sopstation, järnvägen och E20. Denna kontrapunkt av ständiga brus som pågår i fjärran var den ljudkuliss som alltid fanns närvarande och som utgjorde vår version av tystnad… Om bruset av gradvis skiftande karaktär utgör styckets fond uppstår dessa inflytelserika upplevelser som fragment i bruset och agerar som broar mellan omgivningen och tillvarons aktiviteter… Genom komponerandet av detta stycke har jag med glädje och en viss dos av nostalgi utforskat mina barndoms kvarter, och fått möjligheten att återupptäcka ljuden med ett nytt preciserat lyssnande.”

Malin Bång är en av dem som tidigt utforskade akustiska instruments ljudmöjligheter utöver att producera toner. Hennes musik undersöker istället ofta rörelse och energi. Det här är en konsert som utlovar spännande möten med det oförutsägbara, med kontraster, intensitet och intimitet. Konserten inrymmer också ett verk av den Schweiziska tonsättaren Katharina Rosenberger som arbetar i samma anda.

Tonsättarsamtal

Missa inte tonsättarsamtalet en timme före konsertstart då musiker ur ensemblen pratar med någon av kvällens tonsättare. Alla frågor är välkomna. Också från publiken.

ProgramPaus 25 minMedverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang