Göteborgs Konserthus Gates of Hell

Evenemanget har ägt rum. Rodins berömda skulpturgrupp Helvetets portar stod klar mitt under brinnande världskrig. Föreställningen med samma namn är en lysande protest mot krigets vansinne, med Norska Kammarorkestern och skådespelaren Johan Gry.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
300 kr Student 150 kr

Evenemanget har ägt rum

Auguste Rodins berömda skulpturgrupp Helvetets portar stod klar 1917, mitt under brinnande världskrig. Föreställningen med samma namn är en lysande protest mot krigets vansinne.

Norska Kammarorkestern iscensätter konstverket inför publikens ögon genom att musikerna själva gestaltar Rodins olika figurer till flödande musik av Messiaen, Beethoven och Sjostakovitj. En av dikterna som framförs av skådespelaren Johan Gry är skriven av den brittiske poeten Wilfred Owen som stupade i strid 1918. Budskapet är lika gripande och angeläget nu som då.

Johan Gry är verksam vid Göteborgs Stadsteater och känd från film- och tv-produktioner som Vita lögner, Hammarkullen, Skärgårdsdoktorn och Kommissarie Winter.

Den ursprungliga versionen av Rodins monumentala skulptur finns på Musée d’Orsay i Paris. Den föreställer en scen från Inferno, den första delen av Dante Alighieris Den gudomliga komedin, och innehåller 180 figurer:

Ingår i Point Music Festival

Under Point Music Festival 23-26 maj får hela Göteborgs Konserthus en ny gestaltning. Med ljud, ljus och scenografi skapar vi en stämning där allt kan hända. En atmosfär där musik, dans, performance och andra konstformer möts på helt nya och oväntade sätt, och sveper med sig publiken rakt in i äventyret. Köp det festivalpass som passar dig bäst eller handplocka favoritföreställningarna!

Gates of Hell ingår i följande festivalpass: Point Pass, Saturday Pass

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Inför ditt besök

Här hittar du all viktig information du kan tänkas behöva inför ditt besök på Point Music Festival.

Program

Messiaen Kvartett för tidens ände: III Fåglarnas avgrund

text Dulce et Decorum Est av Wilfred Owen

text The Cenotaph av Charlotte Mew

Beethoven Grosse Fuge, utdrag

text Du må ikke sove av Arnulf Øverland

Sjostakovitj Stråkkvartett nr 8

text Doktor Faustus av Thomas Mann

Medverkande


Johan Gry recitatör

Terje Tønnesen konstnärlig ledare

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang