Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: MAHLERS HIMMELSKA MUSIK

Evenemanget har ägt rum. Se konserten på GSOplay istället! Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd, men du kan se konserten livestreamad på GSOplay. Vi återkommer så snart vi kan till er som har köpt biljett med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel nya datum, byten och kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

För abonnemang gäller: Eftersom vi ännu inte vet när vi kommer att få lov att välkomna någon publik in i Konserthuset så avvaktar vi utvecklingen under hösten. Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

——————————–

Sopranen och dirigenten Barbara Hannigan är sedan förra säsongen förste gästdirigent för Göteborgs Symfoniker. 

Hennes makalösa röst och enastående känsla för fraseringens skönhet har hyllats av såväl kritiker som publik. Upplev henne vid den här konserten i Mahlers ljusa och lyriskt lekfulla fjärde symfoni där hon både dirigerar och sjunger. Musik som gestaltar fantasin om ett himmelrike där alla lever i harmoni med varandra. Symfonins höjdpunkt är sista satsen med sopransolo: ”Vi njuter de himmelska fröjderna”.

Lyckan kan snabbt vända till sorg. Joseph Haydns Symfoni nr 44, ”sorgesymfonin”, har en långsam sats som tonsättaren enligt sägnen önskade till sin egen begravning. Men Haydn vore inte Haydn utan fart och fläkt: finalen sprudlar av energi med sina drivande rytmer och sitt lekfulla stämspel.

Program

Haydn Symfoni nr 44 "Trauer" 22 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang