Göteborgs Konserthus Högoktanigt med Hannigan

Evenemanget har ägt rum. Alla känslor får plats när Göteborgs Symfoniker möter Barbara Hannigan - hon dirigerar och sjunger med blixtrande humör och teknik!

Speltid ca: 2 t 15 min inkl paus Scen: Stora salen
380-540 kr Student 190-270 kr Unga tom 29 år 190-270 kr

Evenemanget har ägt rum

Skirt, spännande, skojfriskt, sprudlande; alla känslor får plats i Barbara Hannigans egensinniga program med musik av Rossini, Britten, Stravinsky och Prokofjev. Symfonikernas förste gästdirigent dirigerar och sjunger med blixtrande humör och teknik.

Konserten präglas av sång och folklig dans. Den inleds med toner av Prokofjev, som skrev sin första symfoni i en klassicistisk stil: levnadsglatt, humoristiskt och melodiöst. Därefter blir det ett tvärt kast till 1900-talets operagigant, Benjamin Britten. Sångerna i sångcykeln Les Illuminations är ursprungligen skrivna för tenor, men framförs nu av Hannigans vitala sopranstämma.

Efter paus möter vi overtyren till Semiramide av Rossini, där ingen kan motstå hornens sångbara melodier. Näst på tur står Igor Stravinskys blåsaroktett skriven 1923, ett modernistiskt genombrott med inslag av både polka och marsch, av retsam kontrapunkt och jazziga synkoper. Klassicismens mästare Joseph Haydn sluter cirkeln kring denna musikaliska familj med sin majestätiska Londonsymfoni.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen. Varmt välkommen!

ProgramPaus 25 min
Torsdag 7 mars 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.45
Fredag 8 mars 2024: Evenemanget slutar ca kl 20.15

Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

25 september 2023 Det är en vacker och magisk risk

Jämvikten som ger var och en av oss vår egen unika balans kan så lätt sättas ur spel.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang