Göteborgs Konserthus Senromantik och fransk elegans

Evenemanget har ägt rum. Vackert med Göteborgs Symfoniker, Marie Jacquot dirigent och Peter Jablonski piano.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
380-540 kr Student 190-270 kr Unga tom 29 år 190-270 kr

Evenemanget har ägt rum

Möt franska hyllade dirigenten Marie Jacquot som leder Göteborgssymfonikerna i Ravels rikt smyckade och eleganta Valses nobles et sentimentales. Svenske Peter Jablonski är solist i polska Grażyna Bacewicz senromantiskt laddade, virtuosa och drömskt fantasifulla pianokonsert.

Grażyna Bacewicz var både firad och unikt framgångsrik som kvinnlig tonsättare under sin levnad. Hon tog examen i komposition vid konservatoriet i Warszawa och kombinerade sitt komponerande med livet som turnerande pianosolist fram till mitten av 1950-talet. Därefter ägnade hon sig enbart åt att komponera. Konserten för piano och orkester från 1949 skrev hon till 100-årsminnet av landsmannen Frédéric Chopins död.

Kvällen avslutas i samma romantiska anda med César Francks enda fullskaliga symfoni, symfonin i d-moll, som hade premiär i slutet av det vibrerande 1880-talet.

Peter Jablonski slog igenom stort i 20-årsåldern och är sedan många år en internationellt hyllad artist. Han är en av de ledande pianisterna i sin generation och har under de senaste 30 åren uppträtt med över 150 stora orkestrar och dirigenter. Till vår glädje gör han nu ett efterlängtat återbesök hos Göteborgs Symfoniker.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen. Varmt välkommen!

ProgramPaus 25 min


Onsdag 20 september 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.30
Fredag 22 september 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

10 augusti 2023 Passion för piano

Stora pianister har den där fantastiska förmågan att kunna omvandla sina musikaliska visioner till anslag, fraser, avrundningar, pauser, extatiska utbrott och vemodiga suckar.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2023-2024 ”Jag är på en väldigt bra plats i livet”

Svenske världspianisten Peter Jablonski om sin plats i livet.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang