Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Känslosamma klassiker

Evenemanget har ägt rum. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stora salen
500 kr Student 250 kr

Evenemanget har ägt rum

På grund av hårdare restriktioner är denna konsert inställd. Har ni köpt biljett online kommer pengarna att sättas tillbaka på det kort ni betalade dem med. Har ni köpt dem på annat sätt kommer ett presentkort att mejlas till er. Presentkortet kan användas som betalmedel i Konserthuset eller på gso.se. Det går även att lösa tillbaka mot pengar – detta måste dock ske på biljettkontoret under ordinarie öppettider.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Missa inte det fina konsertutbudet på GSOplay. Där hittar du också en mängd andra fina konserter, intervjuer och klipp.

————————–

Prokofjevs andra violinkonsert skulle kunna kallas ”den spanska”: uruppförandet skedde i Madrid i december 1935 och finalen anknyter med sina kastanjetter och intensiva rytmer (effektfull virveltrumma) till spansk folkton. Konserten beställdes till den franske violinisten Robert Soëtans av en grupp beundrare och mecenater. Här framförs den av serbiske violinisten Nemanja Radulovic.

Dessutom bjuder kvällen på symfonin för alla som vågar ge sig hän i det romantiska känslosvallet. Tjajkovskijs femte symfoni från 1888 sveper fram utan hämningar – här talar en människa som naket skildrar sorg, kärlek och förtvivlan. Efter bara några få framföranden på 1880-talet ansågs den vara ett av hans mest betydande orkesterverk. Och det gäller än i dag.

Dirigerar gör ingen mindre än Göteborgs Symfonikers chefdirigent Santtu-Matias Rouvali.

Programmet kan komma att ändras på grund av restriktioner och anpassningar i samband med den pågående pandemin.

Inför ditt besök

Vi gör allt vi kan för att du ska få ett tryggt besök hos oss i Konserthuset. Vi följer hela tiden Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och anpassar oss efter dessa. Mer information hittar du här.

Konserten livesänds på GSOplay

Du kan också ta del av konserten via GSOplay, var du än är.

Program

Prokofjev Violinkonsert nr 2 26 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter