Göteborgs Konserthus Ny symfoni och fartfylld klarinett

Evenemanget har ägt rum. Färgrika överraskningar med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent och Kari Kriikku klarinett.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
270-530 kr Student 185-265 kr

Evenemanget har ägt rum

Fartfyllt, virtuost och fullt av överraskande vändningar blir det när Kimmo Hakolas klarinettkonsert inleder konserten med superklarinettisten Kari Kriikku som solist.

Efter paus möter vi premiärklanger av tonsättaren Tobias Broström, känd för sin rytmiskt kraftfulla musik, färgrika orkestrering och sitt utpräglade sinne för harmonik. Hans första symfoni framförs här för första gången, ett uruppförande beställt av Göteborgs Symfoniker.

Broström är en av sin generations mest framförda svenska tonsättare. Hans associationsrika och närmast filmiskt berättande musik framförs av orkestrar över hela världen, förutom de skandinaviska även orkestrar som BBC Philharmonic, Sinfonieorchester des Bayerischer Rundfunks, Konzerthausorchester Berlin, Detroit Symphony Orkestra och många andra.

Konserten leds av Göteborgs Symfonikers chefdirigent Santtu-Matias Rouvali – bered dig på ett gnistrande orkesterspel.

Dirigent på scen med en orkester

Provlyssna

Lär känna Kimmo Hakolas klarinettkonsert och klarinettisten Kari Kriikku:

Så låter musik av Tobias Broström:

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen.

Varmt välkommen!

Program


Paus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

7 september 2022 Musiken ger oss möjlighet att mötas, förstå och minnas.

Sten Cranner, Vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker: I den stunden stod det så klart att musiken är ett gemensamt språk. Ett språk som låter oss uppleva all världens sinnesstämningar utan filter.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2022-2023 Broström slår på stort

Uruppförande av Tobias Broströms första symfoni

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter