Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: PÅ SPANING EFTER VÅRA NORDISKA GRANNAR

Evenemanget har ägt rum. Abonnemangskonserten är inställd. Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Abonnemangskonserten är tyvärr inställd. Vi återkommer så snart vi kan till er som är berörda med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur vårsäsongen påverkas, dock senast 1 juni 2021. Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Nästa biljettsläpp planeras till 27 februari kl.11.00 och gäller konserterna i perioden 28 mars-6 juni. Du som är abonnent har online-förtur till biljetterna via din webbprofil med start den 26 februari kl. 11.00.

Varmt välkommen att också ta del av konsertutbudet på GSOplay, när och var du vill.

——————————–

Den var länge försvunnen, Johan Halvorsens romantiskt uttrycksfulla violinkonsert.

Att den nu dykt upp är ytterst glädjande för alla som älskar violinkonserter, för den är både virtuos och vacker och påminner om Bruchs berömda violinkonsert, men har i likhet med landsmannen Griegs musik en omisskännlig norsk ton.

Johan Halvorsen var född bara ett år före Carl Nielsen, 1864, men deras musik är helt olika. Impulsen till De fyra temperamenten fick Carl Nielsen på en bykrog där han såg en komisk teckning på väggen som delade in människor efter fyra temperament. Trots bildernas naiva utryck kunde han inte släppa dem. Han kom fram till att de faktiskt hade en intressant kärna och dessutom en musikalisk underström. Konserten inleds med finländske Per Henrik Nordgrens folkmusikaliskt förankrade Spelmansporträtt.

Program

Nordgren Spelmansporträtt 16 min

Halvorsen Violinkonsert 22 min

Paus 25 min


MedverkandeHenning Kraggerud violin

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter