Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: TRULS MØRK SPELAR DVORÁK

Evenemanget har ägt rum. Se livekonserter på GSOplay istället! Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 1 t 40 min ingen paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd, men du kan se livestreamade konserter på GSOplay varje vecka. Vi återkommer så snart vi kan till er som har köpt biljett med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel nya datum, byten och kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

För abonnemang gäller: Eftersom vi ännu inte vet när vi kommer att få lov att välkomna någon publik in i Konserthuset så avvaktar vi utvecklingen under hösten. Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

————————–

Norske Truls Mørk är en av världens mest välrenommerade cellister. Hör honom i Dvoráks passionerade och bedövande vackra cellokonsert.

Sedan den framfördes första gången 1896 har den varit ett av den klassiska musikens mest älskade verk. Fart, fläkt och bedövande vackra melodier.

Symfonikernas chefdirigent Santtu-Matias Rouvali har en förkärlek för allt ryskt: musik, litteratur, idrott. Så när han tar sig an Tjajkovskijs fjärde symfonin gör han det till hundra procent.

Tjajkovskij funderade mycket på ödets makt över människans smärtsamma liv. Fjärde symfonin, hans ”ödessymfoni”, blev det första av de mästerverk där han helt kunde kanalisera sina känslor: ”Introduktionen är kärnan till hela symfonin. Fanfarmotivet i fagotter och horn symboliserar ödet, den tragiska makt som gäckar vår längtan efter lyckan.” Andantet beskriver Tjajkovskij mycket rörande: ”Den melankoliska känsla som uppstår när man sitter ensam hemma om kvällen, uttröttad av arbete. Boken man skulle läsa glider ur ens händer och en svärm av minnen dyker upp. Så sorgligt att så mycket redan varit och gått… Men minnen är också kära.”

ProgramMedverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter