Göteborgs Konserthus Höstlovskören ger The Armed Man

Evenemanget har ägt rum. Storslagen fredsmässa med unga sångare och musiker under ledning av Kim Phipps.

Speltid ca: 1 t inkl paus Scen: Stora salen
70 kr

Evenemanget har ägt rum

Varje år samlas unga sångare och musiker för att sätta samman en föreställning, tillsammans med regissör och solister av högsta klass. I år framför de Karl Jenkins storslagna fredsmässa The Armed Man från 1999. Allt under ledning av Kim Phipps. På höstlovet varje år träffas unga sångare och musiker i Göteborgs Konserthus för att utvecklas röstmässigt och sceniskt tillsammans med professionella sångare och pedagoger. Finalfyrverkeriet är en konsert i mäktiga Stora salen.

Program

Karl Jenkins (f. 1944) The Armed Man: A Mass for Peace Walesfödde Sir Karl Jenkins är en av vår tids mest spelade kompositörer och har en bakgrund som jazzmusiker. Som kompositör fick han sitt genombrott på 90-talet med orkesterverket Adiemus (från början skrivet som reklam för ett flygbolag). The Armed Man: A Mass for Peace är skriven för blandad kör och orkester. Verket bygger på både den katolska mässan och på en gammal medeltida folkvisa kallad L’homme armé (den beväpnade mannen). Verket beställdes av Kungliga vapenmuséerna i London för att markera millennieskiftet och tillägnades Kosovokrigets offer. Premiären hölls i Royal Albert Hall år 2000. Sedan dess har verket spridits till många amatörkörer och orkestrar världen över. I sin musik blandar Jenkins såväl etniska som klassiska uttryck med produktionssätt förknippade med rock- och popvärlden. Ljudbilden varierar från jazz till minimalism. Hans musik har använts i flera filmer och han har också vunnit många priser för sin reklammusik. 2015 adlades Karl Jenkins och 2016 fick han BASCA Gold Badge Award för sitt unika bidrag till musiken.

Medverkande

Höstlovskören

Kim Phipps dirigent

Höstlovskörens orkester

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Side by Side 2023: Festival Concert
20 jun 15.00

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år och Göteborgs 400-årsjubileum med över 2000 unga musiker och sångare från världens alla hörn, Göteborgs Symfoniker och Vokalensemble, i Scandinavium!

Köp biljetter
Side by Side 2023: Choirs in Concert
21 jun 12.30

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år! Här bjuds det på musik framförd av lägrets över 300 korister, sida vid sida med musiker från Göteborgs Symfoniker.

Köp biljetter
Side by Side 2023: Closing Concert
21 jun 18.00

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år! Musiklägrets slutkonsert är en mäktig musikupplevelse där de mest avancerade deltagarna spelar och sjunger sida vid sida med Göteborgs Symfoniker och Vokalensemble.

Köp biljetter