Göteborgs Konserthus Inställt: Höstlovskörens finalkonsert

Evenemanget har ägt rum. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Speltid ca: 1 t inkl paus Scen: Stora salen
60 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd men passa på att dyka ner i konsertutbudet på GSOplay istället! Vi återkommer så snart vi kan till er som köpt biljett med information om vad som gäller kring till exempel nya konsertdatum, byten och kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang. 

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

————————————

Unga och taggade sångare i möts i en höstlovskonsert i Konserthusets Stora sal. En tradition som förnyar sig årlige! I år får vi höra fräscha röster i Haydns storslagna oratorium Skapelsen, del 1-2.

Kören spelar en stor roll i gestaltningen av bibelns skapelseberättelse, den för handlingen framåt och återger med variation de välkända händelserna. Att göra drama av skapelseberättelsen kan inte ha varit någon lätt uppgift för Haydn – hur skildrar man jordens uppkomst i musik, utan några som helst rollfigurer? Jo, med naturens fenomen som bärande element: svävande moln, stilla regn, skinande sol och skummande vågor återberättat av ärkeänglarna. Det är nästan som ett dokumentärt soundtrack av naturens prakt innan den industriella revolutionen. 200 år senare är just den naturprakten hotad av klimatförändring och Haydns målande musik mer aktuell än någonsin – en påminnelse om vad som står för spel för ungdomarna som står på scenen…

Höstlovskören genomförs i samarbete med Riksförbundet Unga Musikanter.

Program

Haydn Skapelsen 1 t 49 min

Medverkande

Höstlovskören

Simon Phipps dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret