Stäng
Meny
tor
29
okt
Kl 18.00

Inställt: Höstlovskörens finalkonsert

Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Inställt: Höstlovskörens finalkonsert

Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Konserten är tyvärr inställd men passa på att dyka ner i konsertutbudet på GSOplay istället! Vi återkommer så snart vi kan till er som köpt biljett med information om vad som gäller kring till exempel nya konsertdatum, byten och kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang. 

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

————————————

Unga och taggade sångare i möts i en höstlovskonsert i Konserthusets Stora sal. En tradition som förnyar sig årlige! I år får vi höra fräscha röster i Haydns storslagna oratorium Skapelsen, del 1-2.

Kören spelar en stor roll i gestaltningen av bibelns skapelseberättelse, den för handlingen framåt och återger med variation de välkända händelserna. Att göra drama av skapelseberättelsen kan inte ha varit någon lätt uppgift för Haydn – hur skildrar man jordens uppkomst i musik, utan några som helst rollfigurer? Jo, med naturens fenomen som bärande element: svävande moln, stilla regn, skinande sol och skummande vågor återberättat av ärkeänglarna. Det är nästan som ett dokumentärt soundtrack av naturens prakt innan den industriella revolutionen. 200 år senare är just den naturprakten hotad av klimatförändring och Haydns målande musik mer aktuell än någonsin – en påminnelse om vad som står för spel för ungdomarna som står på scenen…

Höstlovskören genomförs i samarbete med Riksförbundet Unga Musikanter.

Program


Haydn Skapelsen
1 t 49 min


Medverkande


Höstlovskören


Simon Phipps Dirigent


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!