Garderobshallen In State of Emergency

Evenemanget har ägt rum. I en kraftfull, vacker och gripande körkonsert speglas de känslor många bär på i en orolig tid. En kontemplativ, innerlig upplevelse med starka röster och gripande texter.

Speltid ca: 1 t 15 min ingen paus
300 kr Student 150 kr

Evenemanget har ägt rum

Förtvivlan och hopp. Mörker och ljus. Fasa och förtröstan. En konsert där Vocal Art Ensemble, Rhythm Art Duo och skådespelaren Nina Zanjani framför en rad verk som på olika sätt speglar de känslor många av oss bär på i en orolig tid.

Det är en kraftfull, vacker och gripande protest mot våld och övergrepp. Och samtidigt ett uttryck för en obruten tro på vår förmåga till medmänsklighet och vilja att göra gott. En kontemplativ, innerlig upplevelse med starka röster och gripande texter. Två av verken framförs här för allra första gången inför publik.

Skådespelaren Nina Zanjani känns igen från bland annat Dramaten och Göteborgs Stadsteater. Hon har medverkat i filmen Se upp för dårarna i regi av Helena Bergström, hade en av huvudrollerna i Josef Fares film Farsan, har spelat polisen Isabelle i ett flertal av Wallander-filmerna samt medverkat i SVT:s dramatisering om Selma Lagerlöf.

Vocal Art Ensemble (tidigare Pro Musica) har varit en stark röst i den svenska och internationella körvärlden i årtionden – alltid nyfiken och engagerad. Deras koppling till Göteborg är stark, senaste albumet spelades in i Örgryte Nya Kyrka:

Ingår i Point Music Festival

Under Point Music Festival 23-26 maj får hela Göteborgs Konserthus en ny gestaltning. Med ljud, ljus och scenografi skapar vi en stämning där allt kan hända. En atmosfär där musik, dans, performance och andra konstformer möts på helt nya och oväntade sätt, och sveper med sig publiken rakt in i äventyret. Köp det festivalpass som passar dig bäst eller handplocka favoritföreställningarna!

In State of Emergency ingår i följande festivalpass: Point Pass, Sunday Pass

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Inför ditt besök

Här hittar du all viktig information du kan tänkas behöva inför ditt besök på Point Music Festival.

Program

Álvarez Lacrymosa ur Requiem Osún

Rybø God's Great Dust Storm

Hagen Hands

Yngwe In State of Emergency

Fahl Meditation för två

MacMillan A Child's Prayer

Maniano Lux Aeterna

Kruse Mulighetens skapning

Wainwright Agnus Dei/Breathing

Yngwe A Triumph to Exist

Medverkande

Vocal Art Ensemble

Jan Yngwe dirigent

Anci Hjulström regissör

Nina Zanjani recitatör

Rhythm Art Duo slagverk

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang