Göteborgs Konserthus Soloorgel med kanadensisk stjärna

Evenemanget har ägt rum. Bach, Stravinsky, Vierne och ännu mer sagolik musik står på programmet när fenomenala organisten Isabelle Demers gästar Göteborg.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
365-525 kr Student 182-262 kr

Evenemanget har ägt rum

Kanadensiska Isabelle Demers är en organist utöver det vanliga: hon har en fullfjädrad teknik och är känd för att spela utantill, en fenomenal kapacitet som gjort henne till en efterfrågad konsertorganist i USA och Kanada.

Nu kommer hon på ett unikt gästspel i Göteborg för att utmana Konserthusets nya, utomordentliga Rieger-orgel i musik av bland andra Bach och romantiska orgellegendaren Louis Vierne. Men inte nog med det: hon ger sig också i kast med Stravinskys Tre satser ur Petrusjka, något av det mest svårspelade som finns, och den franske excentrikern Charles-Valentin Alkans etyder för pedalen, stycken som spelas enbart med fötterna.

Den nya konserthusorgeln

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Det gör det garanterat i Stora salen i Göteborgs Konserthus när ljudet från de över 9000 orgelpiporna fyller rummet.

Tack vare samarbetet mellan fastighetsbolaget HigabGöteborgs internationella orgelakademi och Göteborgs Symfoniker kan vi äntligen få uppleva en konserthusorgel i världsklass, byggd av Rieger Orgelbau i Österrike. Instrumentet är så stort att en del av orgelpiporna byggts in under publiken i salongen – när du sitter på parkett känner du vibrationerna från baspiporna!

Program
Paus 25 min
Medverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2021-2022 Orgelinvigningen!

Under två festliga veckor i oktober 2021 gavs det över 70 konserter på den nya konserthusorgeln!

Nr 1 2021-2022 Göteborgs Konserthus får en orgel i världsklass!

En exposé av orgelprofessorn, forskaren och projektledaren Hans Davidsson som under fem år ansvarat för projektet med den nya konserthusorgeln

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang