Göteborgs Konserthus Järvis hyllning till Stenhammar

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Göteborgs Symfoniska Kör, Neeme Järvi dirigent, Sara Trobäck violin, sångsolister

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
430 kr Student 100 kr Grupprabatt 40 kr/biljett (minst 15 personer)

Evenemanget har ägt rum

Dirigenten Neeme Järvi är tillbaka med den storslagna kantaten Sången och de sentimentala romanserna för violin och orkester samt två rariteter: Reverenza och skådespelsmusiken till William Shakespeares Romeo och Julia. På violin möter vi ingen mindre än vår förste konsertmästare Sara Trobäck.

”This is great music!” Det utbrast Neeme Järvi när han kom till Göteborgs Symfoniker på 1980-talet och upptäckte Wilhelm Stenhammar (1871-1927), tonsättaren och dirigenten som
varit så betydelsefull för orkesterns utveckling.

Nu återkommer Neeme Järvi för att dirigera den storslagna kantaten Sången och de sentimentala romanserna för violin och orkester samt två rariteter: Reverenza som ursprungligen ingick i orkesterserenaden samt skådespelsmusiken till William Shakespeares Romeo och Julia.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

Wilhelm Stenhammar

I Sverige har Wilhelm Stenhammar (1871-1927) alltid betraktats som en mästare av stora mått, vare sig det gällt orkesterverk, pianostycken, kammarmusik, sånger, körer eller operor.

Vid sidan av Hugo Alfvén är han den starkaste kandidaten som en nationell svensk motsvarighet till norrmännens Grieg, finländarnas Sibelius och danskarnas Nielsen. Dessutom var han en framstående dirigent och en av den tidens ledande svenska pianister. Han framträdde med pianoaftnar och som kammarmusiker runt om i landet.

Program

Paus 25 min


Medverkande


Neeme Järvi dirigent


Charlotta Larsson sopran


Lars Cleveman tenorNorrköpings Musikklasser kör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang